Ålesund maraton:

– Mestringsfølelsen er fantastisk

Denne gjengen fra MSIL Funkisklubb har lagt bak seg totalt 189 km - på hjul.

Maraton Fra venstre: Sigurd Groven, Konstansa Osvik, Jørn-Hugo K. Johansen, Jonatan Arvidsen-Osvik og Kim Rishaug fra MSIL Funkisklubb.  Foto: Privat/ tipser

Vintermaraton Jonatan pigget nesten hele nyttårsmaratonen, men måtte gi seg på grunn av kulda. Da var det ekstra deilig å gjennomføre hele Ålesund maraton.   Foto: Arkivfoto

Sport

Blant de rekordmange deltagerne på lørdagens Ålesund maraton, var det én gjeng som imponerte ekstra: Nemlig gjengen fra MSIL Funkisklubb. Totalt la de fem deltagerne bak seg 189 kilometer på rullestol.

Konstansa Osvik fullførte halvmaraton, mens Sigurd Groven, Jørn-Hugo K. Johansen, Johatan Arvidsen-Osvik og Kim Rishaug fullførte hele 42 kilometer hver - to med pigger og to med armsykkel.

LES OGSÅ: Rekordstort oppmøte på Ålesund maraton

– Dette er første gang for samtlige på Ålesund maraton, og for mange av oss første gang på denne distansen. Det er litt av en milepæl, forteller Jonatan Arvidsen-Osvik.

– Mestringsfølelsen er fantastisk, at vi fikk vise at det faktisk var mulig.

Dramatiske minutter

For Jonatan Arvidsen-Osvik ble det ekstra deilig å fullføre dagens maraton, etter at han i vinter måtte bryte da han prøvde seg på samme distanse.

– Jeg deltok på vinterkarusellen, men måtte bryte opp på grunn av kulden. Derfor var jeg fast bestemt på at jeg skulle gjøre dette en gang til, sier han.

Han spurte om det var flere som ville delta - og fikk med seg fire andre fra Funkisgruppa.

Vil ha med flere Jonatan Arvidsen-Osvik vil vise at også de i rullestol kan. Han vil gjerne ha med seg flere på trening.  

 

Løpet ble derimot ikke gjennomført uten dramatikk.

– Det var ganske tøft i en periode. Jeg knakk staven, og måtte ringe til en venninne som kom med ny stav. Det ble noen dramatiske minutter og banneord. Men da jeg kom i mål, var alt glemt, sier han.

Stikk til ålesunderne

– Det som er litt artig, er at vi var like mange ålesundere fra funkisgruppa som de andre deltagerne fra Ålesunds-området, sier Arvidsen-Osvik, som dermed sender et lite stikk til dem som ikke var med i dag:

– Det er mulig å være med.

LES OGSÅ: NAV ville ha ham på full uføretrygd. Det gikk ikke rytteren og ridelæreren med på.

Vil ha med flere

Arvidsen-Osvik forteller at han startet Funkisgruppa i 2013 for å aktivisere funksjonshemmede i distriktet.

De begynte med aktiviteter som rullestolbasket og rullestolpigging. I dag møtes gjengen en gang i uka for å trene i Solevågshallen.

– Hvis noen vil være med så må de gjerne ta kontakt! Vi er langt ifra så ekstreme at vi deltar på sånne ting hver helg. Det er absolutt lav terskel.


Rekordstort Ålesund maraton

Årets utgave av Ålesund maraton slo alle rekorder.