Halden-løperen Lundanes, som vant VM langdistanse for nøyaktig to uker siden, var best igjen. Han vant med over to minutter til gode på Carl Godager Kaas.

– Det er et helt annet terreng enn det var i VM, men jeg føler likevel at det er en terrengtype jeg behersker, selv om det ble litt småbom i dag, sa Lundanes.

Lokal bronse

Med lokale øyne ble det en gledelig bronsemedalje til Yngve Skogstad fra Mo, som løp inn til sin første individuelle NM-medalje i seniorklassen. Han løper for trønderklubben Frol.

Anne Margrethe Hausken Nordberg er NM-medaljegrossist og kunne plusse på med ett nytt gull. Mari Fasting ble henvist til sølvplass.

– Terrenget har var veldig fint og variert. Jeg åpnet hardt, der det var åpent og fint. Men jeg ble da også sliten etter hvert. I tillegg var det et sted jeg var veldig usikker og hadde dårlig følelse, men det var minimalt med tidstap, sa Nordberg.

– Det er litt ekstra moro at det er ti år siden forrige NM-gull på langdistanse.

Vil ha mer

Det kan være mer i vente resten av NM-uka fra VM-bronsevinneren på nettopp langdistansen for to uker siden.

– Jeg ønsker å holde trøkket både fysisk og teknisk resten av helgen. Så får vi se hva det holder til, sa hun.

Lundanes vil også være vanskelig å ha med å gjøre når det står kongepokal på spill under mellomdistansen lørdag.

– Jeg må skjerpe meg litt teknisk de neste dagene, men formen er det ingenting i veien med, sa perfeksjonisten.

NM-uka fortsetter med kvalifisering mellomdistanse fredag, før det er mellomdistanse finale (med kongepokal til vinnerne i seniorklassene) lørdag. Det hele avsluttes med stafetter søndag. (©NTB)