– Nå vet jeg hva jeg går til etter rundene jeg fikk kjøre i RX-Nordic-klassen i 2017. Med maksimal uttelling skal det være mulig å kjempe om seieren i år i klassen for Supercars Light. Men det skal sjølsagt kjøres først, sier en offensiv 19-åring fra Langevåg.

Han jobber som bilmekaniker hos sin far Torgeir, men når sesongen tar til i mai blir det mange internasjonale oppdrag som venter Henrik Krogstad, ett av norsk motorsports mest spennende framtidsnavn.

Han er kommet med på rekrutteringslandslaget, og har god hjelp av en liten gjeng entusiaster som sørger for at tenåringen trolig kan delta på fem løp i Europa, ett i Canada og avslutninga 24. november i Sør-Afrika – i løpet av 2018.

Team Krogstad må skaffe til veie rundt to millioner kroner for å kunne kjøre full pakke i år. I fjor var budsjettet på 800.000 kroner.

Manager Robin Lindquist er sammen med Robert Sæter og pappa Torgeir Krogstad de sentrale personene i teamet rundt Henrik.

Alle stiller opp på dugnad og gjør en formidabel jobb for at unge Krogstad skal lykkes med å nå sin store drøm. Det er å kjøre mot Petter Solberg og de andre toppsjåførene som stiller i VM-rundene i rallycross.

De rundene går parallelt med rundene som Krogstad skal kjøre i Supercars Light. Det hele tar til i Belgia 12. mai.

Langt bedre forberedt

– Jeg føler meg langt bedre forberedt i år på hva som venter i løpene. De andre sjåførene vet hvem jeg er nå og da har jeg et bedre utgangspunkt.

– Det går fort unna med de spesialbygde bilene dere benytter i Light-klassen?

– Bilene akselererer fra 0–100 på 3,5 sekunder. Bilene som benyttes i den gjeveste klassen går enda raskere; fra 0–100 på 1,9 sekunder, forklarer Krogstad.

– Hvis du leder serien før finalen i Afrika kan du få sjansen i klassen til Petter Solberg & Co.?

– Ja, med maksimal uttelling kan det skje, faktisk i år. Det gjelder å gå etter sjansene du får, sier en optimistisk Krogstad.

Manager Lindquist jobber i disse dager knallhardt for å skaffe en økonomisk pakke som kan bringe Henrik verden rundt.

Etter det Sunnmørsposten erfarer er det undring i det lokale motormiljøet at Team Krogstad satser så knallhardt med store pengesummer allerede i år, men det uttrykkes også beundring for ungguttens potensial og ambisjoner.

Ivrig

– Henrik er veldig ivrig og et godt talent. Jeg ser også muligheten for at han kan klare en pallplass igjen i år, sjøl om han skal kjøre internasjonalt og ikke bare i Norden som i fjor. I den internasjonale serien vant franskmannen Cyril Reymond både i 2016 og 2017, men han skal etter det vi kjenner til opp i den gjeveste klassen i år, sier manager Lindquist.