Historien har fortalt at Aalesunds Roklub (AaRK) alltid har jobbet godt på rekrutteringssiden. Rosjef Kristian Skorgevik er full av lovord om den nye stjerneduoen i klubben som allerede kommende helg skal gjøre sin debut i et stort internasjonalt mesterskap.

– Karoline og Fredrik er begge veldig treningsvillige og målbevisste. Du ser det gjerne på innstillinga til ei treningsøkt klokka 06.00 om morgenen. De kommer presis og er motiverte, påpeker Kristian Skorgevik. Sjøl om Berset bare er 16 år og har to år igjen som junior, er hun altså klar for helgens EM i den franske byen Graveline. Fredrik Reite er året eldre siden han er født i 2001, men er også junior neste år.

B-finale virker sannsynlig

– Hva kan vi forvente av AaRK-duoen og lagbåtene de deltar i under EM?

– Siden den norske sesongen kom veldig seint i gang grunnet is på Årungen i april, tror jeg dette mesterskapet kommer tidlig på våre utøvere. Jeg kjenner mest til firer uten styrmann for gutta siden jeg hadde ansvaret for den båten da de var her i Ålesund på treningsleir i pinsa. Målsettinga for båten må være å komme høyt opp i B- finalen, mener Kristian Skorgevik.

Det stiller 15 båter under EM i firer uten styrmann, der roerne benytter ei åre. I dobbeltfirerenr, hvor Karoline Berset sitter i båten, ror jentene med to årer.

– Hva vet du om Bersets og hennes kollegaers muligheter?

– Den båten har jeg kun sett på Årungen, under et testløp der. De hadde god flyt og passet godt til hverandre rent teknisk. Det er et godt tegn, sier Kristian Skorgevik. Uten at han ønsker å utdype hvor bra de kan gjøre det under EM. Men trolig er B-finale også aktuell for Norges båt i dobbeltfirer for jenter.

Senere i sesongen kommer det et verdensmesterskap for juniorer; i tsjekkiske Racice, fra 8. til 12. august.

– For Karoline og Fredrik er det viktigst i helga å få internasjonal erfaring og se hvor nivået ligger. Så de vet hva de må strekke seg etter. Hvorvidt de sitter i samme båttype også i VM er ikke avklart, mener Skorgevik. I firer uten styrmann sitter foruten Fredrik Reite blant annet Sam Lorgen. Sistnevnte er sønn av en tidligere topproer; Sverke Lorgen. Som sammen med sin bror Snorre deltok for Norge under OL i Barcelona i 1992. Brødrene ble der nr. 7 etter å ha vunnet B- finalen sammen. Foruten Berset og Reite har også Aalesunds Roklub et 20-talls junior C- og D-utøvere. De fleste skal årsdebutere under en regatta på Årungen 9. og 10. juni.

Disse jentene får sin EM-debut i dobbeltfirer under mesterskapet i Frankrike lørdag og søndag der vi ser Karoline Berset fra Ålesund som nr. 2 fra venstre. Foto: Norges Roforbund