I helga deltok drilljentene fra Ålesund Sportsdrill i European Cup i den irske hovedstaden Dublin.

Klubben har tidligere deltatt i flere internasjonale konkurranser, men aldri før i øvelsen for grupper. På første forsøk ble det gull i juniorklassen med hjelp fra Italia.

– Det er stort og helt utrolig. Det er vanskelig å samle så mange jenter og tidkrevende, derfor var det først nå vi deltok som gruppe. Vi har hatt hjelp av den italienske landslagstreneren med koreografien i forkant, sier  styreleder i Ålesund Sportsdrill, Mona Therese Gran, til Sunnmørsposten.

Individuelt gull

Konkurransen starta godt for Ålesund Sportsdrill. Fredag sikret Amalie Skeide Sandvik Ålesund Sportsdrill, og det norske landslaget, gull i øvelsen One Baton for juniorer i konkurransen European Cup.

– Det var virkelig ikke forventet. Jeg håpte på finaleplass på forhånd, forteller Skeide Sandvik til Sunnmørsposten, og legger til:

– Det var utrolig kjekt å ta gull. Jeg kjørte feilfritt i finalen, og det kunne ikke ha gått bedre i finalen. Det er ekstra gøy at jeg presterte som best da det gjaldt som mest, sier Skeide Sandvik.

Sunnmøringen bidro også til gullet i gruppe sammen med de andre jentene fra Ålesund Sportsdrill.

Sterkt

De to juniorgullene ble beholdningen av medaljer Ålesund Sportsdrill reiser hjem med fra Irland, men klubben har også med seg flere andre topplasseringer i bagasjen, blant annet fire femteplasser i seniorklassen, signert Sigrid Slettvoll, Lisa Leikanger, Andrea Thomassen Kjerstad og Karoline Aamelfot Tveit. Slettvoll havnet også på åttendeplass i freestyle.

– Det har vært tidens mesterskap for både Ålesund Sportsdrill og Norge, avslutter Gran.

Det ble også sjetteplass i par seniorer for Aamelfot Tveit og Martina Gran Arnone.