Svømmeskolen er et tilbud klubben har for barn som skal lære å svømme. Kursene er delt opp i forskjellige nivåer og ved å kjøpe en kursplass, blir man også medlem av svømmeklubben.

– Vi har lyst til å heve svømmeskolen og profesjonalisere gjennomføringen av den. Vi har ekstra fokus på dette nå, sier daglig leder Fladmark, som ble ansatt i Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb i desember i fjor.

To grunner

Tidligere i sommer avdekket en undersøkelse at kun halvparten av landets tiåringer kan svømme 200 meter sammenhengende. Årsaken til at AaSLK har tatt en gjennomgang av tilbudet på svømmeskolen er todelt.

– Statistikken viser at mange ikke kan svømme, og vi gjør dette først og fremst for at barn skal lære å svømme. Det viktigste er å lære barn det å være trygge i vann. Vi føler på et ansvar på dette området. Jo flere barn vi får inn, jo bedre jobb gjør vi, sier Fladmark.

Den tidligere fotballtreneren legger derimot heller ikke skjul på at de håper satsingen vil gi bedre tilfang for klubben framover.

– Vi ønsker å skape interesse for svømming, og det er helt klart en målsetting å få flere inn i klubben, og etter hvert få ei større konkurransegruppe. Har vi en bra svømmeopplæring, håper vi det bærer frukter, sier Fladmark.

Flere og bedre instruktører

Svømmeskolen arrangerer kurs i svømmehallene på Moa, Blindheim, Ellingsøya og Aspøya. Den største forskjellen på svømmeskolen nå fra tidligere blir instruktørene.

– Instruktørene får bedre oppfølging. Vi har en hovedinstruktør i hvert basseng, og det blir klarere arbeidsoppgaver. De vil få bedre oppfølging. Jeg sier ikke det har vært dårlig tidligere, men det er noe vi jobber med. Vi håper at barna får større utbytte av tilbudet, sier Fladmark.

Satsingen fører også til at det blir både flere kurs og flere instruktører i Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb.

– Vi har økt antallet instruktører. Det gjør at det blir færre barn per instruktør, noe som skal være med på kvalitetssikre opplegget, avslutter en de ansvarlig for svømmeskolen, Charlotte Møller Haugen.