Verdensmesteren har med egne rullegardiner på reise og har kastet samboeren ut av soverommet

Olav Lundanes overlater ingenting til tilfeldighetene i jakten på nye VM-gull.

INSPIRERTE: Etter foredraget fikk Olav Lundanes god tilbakemeldinger om at foredraget inspirerte publikum.   Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Sport

Onsdag holdt Olav Lundanes foredrag om søvn og restitusjon på invitasjon fra Ålesund kommune. Der delte han tips om søvn med unge og foreldre, og ga et innblikk i hvordan hverdagen hans er. Det kom tydelig fram at orienteringsløperen gjør mye for å få sine ni timer med søvn hver eneste natt.

– Jeg er kanskje litt ekstra sær på søvn, men alle toppidrettsutøvere prøver å gjøre ting så godt de kan, så er det litt hva man prioriterer. Jeg tror nok mange vanlige folk kan lære litt av det vi gjør, selv om det ikke trenger å være så ekstremt, men en eller to ting håper jeg de kan plukke opp, sier Lundanes til Sunnmørsposten.