Solevåg endte langt bak i kombien, men fikk god nyhet før lagkonkurransen

Det ble ingen optimal dag for de norske alpinistene under superkombinasjonen i alpin-VM mandag.

TRENING: Sebastian Foss Solevåg tapte for mye i utfordelen til å skape spenning i slalåmen.   Foto: Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Sport

Sebastian Foss Solevåg kjørte kombinasjonen for å få en smakebit av slalåmløypen, men måtte kjøre under særdeles dårlige forhold. Ålesunderen havnet nemlig utenfor de 30 beste i utforen og måtte derfor starte etter disse utøverne i slalåmdelen. Da var forholdene i bakken så dårlige at det var sjanseløst å kjøre raskt.

– Det var bedre enn det jeg har gjort på trening, men det er et par tideler for sent oppe spesielt, ellers helt ok. Jeg skulle vært under to sekunder for å være blant de 30 beste. Det er bra forhold i slalåmløypa, så jeg får bare «gunne på» i slalåmen som Kajsa (Vickhoff Lie) sier, sa Solevåg til NRK etter utforen.