Norgesmesterskapet:

Sebastian går for tredje slalåmtittel

Sebastian Foss Solevåg fikk en kjempeopptur i verdenscupfinalen i alpint i St. Moritz, da han tok 3.-plassen i slalåm.

Svipptur: Sebastian Foss Solevåg er en svipptur hjemom Ålesund, men senere i uka skal han kjøre NM på Oppdal. Og der håper han å ta sitt tredje NM-gull i slalåm. Arkivfoto: Staale Wattø 

Alpint

– En utrolig lettelse og opptur for meg endelig å lykkes igjen i slalåm, den trengte jeg, forteller Sebastian.

Som nå er en tur hjemom Ålesund, før han torsdag drar til Oppdal og NM der.

Da vi ringte ham tirsdag formiddag var han på akvariet på Tueneset i Ålesund, men snart oppsøker han altså snøen igjen.

– Jeg vant jo slalåm-NM i fjor, og har også nok en NM-tittel i slalåm fra før. Så målet er å vinne min tredje slalåm-tittel, det hadde vært noe, smiler han.

Gjør som flere senn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Og for en gangs skyld skal Sebastian også konkurrere i noe annet enn slalåm.

– I NM skal jeg prøve meg på superkombi fredag, der vi kjører super-G og slalåm. Så skal jeg også stille i storslalåm, i tillegg til slalåm. Moro å kjøre andre grener enn kun slalåm av og til, forteller han.

Om han skal vinne NM-gullet i slalåm, må han altså slå Henrik Kristoffersen, som vant verdenscup-kula i slalåm denne sesongen.

Også Nina Løseth skal delta i NM, hun stiller i slalåm og storslalåm. Og blir soleklar favoritt i begge grener. Men merkelig nok har ikke Nina mer enn to NM-titler i slalåm, NM er ofte arenaen for de store overraskelser.

Les flere sportsnyheter her

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Alpint