Leke James solgt til Molde

Leke James var superspissen AaFK satte all sin lit til. Sent i går kveld følte AaFK seg tvunget til å godta et bud på nigerianeren. Nå er James klar for erkerival Molde.

Vemodig Leke James synes det er trist å forlate AaFK til fordel for erkerivalen, men håper spill i Europa kan være et ekstra godt utstillingsvindu. Han takker ydmykt for tiden i Ålesund.  Foto: June R. Johansen

Ingen valg Ifølge Henrik Hoff følte AaFK-styret at de ikke kunne takke nei til budet fra Molde. 

Sport

– Det satt langt inne å godta budet, men vi er i en presset økonomisk situasjon. Molde har store økonomiske muskler, og når de kom med sitt siste tilbud, kunne vi rett og slett ikke tillate oss å si nei, sier daglig leder i AaFK, Henrik Hoff.

Han er forberedt på sterke reaksjoner fra rasende AaFK-tilhengere i dag.

Leke James var spydspissen AaFK-supporterne følte seg trygg på skulle sikre klubben en sterk plassering i debutsesongen til Harald Aabrekk.

Hoff vil ikke kommentere hvor mye Aalesund får for James, men etter det Sunnmørsposten erfarer betaler Molde i overkant av fire millioner kroner umiddelbart for 22-åringen.

I tillegg skal AaFK være sikret 30 prosent av et eventuelt videresalg.

Spisskrise i Molde

Sunnmørsposten lykkes ikke i å komme i kontakt med klubbledelsen til Molde i går, men slik vi forstår det skal romsdalingene over lengre tid ha ønsket Lekes tjenester.

Og det i lang tid før James banket inn to mål mot nettopp Molde mandag.

Samtidig skal Molde ha følt at James ble for dyr, men da Mushaga Bakenga mandag slet akillesen, forverret spisskrisen seg såpass i Molde at Kjell Inge Røkke personlig skal ha gått god for Leke-investeringen.

I det siste har Molde mistet både Bakenga og Fredrik Gulbrandsen med langtidsskader.

I tillegg ble Daniel Chima Chukwu solgt til Kina tidligere i år.

– For vår del er det kritisk å selge en god spiller rett før overgangsvinduet stengte, men samtidig gjorde nok dette at Molde ville betale ekstra mye, sier Henrik Hoff.

Stoler på Mos

Han forteller at trener Harald Aabrekk sent i går kveld ga tillatelse til å selge James til erkerivalen.

Siden overgangsvinduet stengte i natt, rakk ikke AaFK å hente en erstatter.

– Etter at vi gjorde Barrantes om til spiss har vi bare plass til en spiss ved siden av. Mustafa Abdellaoue har tidligere vært toppscorer i Tippeligaen, og vist hva han kan. Jeg er trygg på at vi er godt forspent på topp, sier AaFK-assistent Trond Fredriksen.

Leke James ber Sunnmørsposten om å formidle hans takknemlighet for tiden i AaFK.

Han nærmest beklager at han endte opp hos AaFKs erkerival.

– Jeg ønsket meg først og fremst til utlandet. Samtidig ser jeg at sjansene til Molde i Europa er gode. Når AaFK i tillegg får gode penger for meg, synes jeg dette ble det riktige valget, sier han.

Sunnmørsposten ønsker gjerne AaFK-supporternes reaksjoner på overgangen.

Send oss gjerne en mail med din mening til sport@smp.no.