Lyspunktene var selvsagt 1-0 mot Molde og svært hederlige 0-1 mot Rosenborg i cupen, men i serien har Brattvåg kun 1-1 borte mot Vidar å se tilbake på. De fire siste kampene har endt med tap, tre av dem hjemme. Og både mot Hødd og Egersund ble det stygge 0-4 i sekken.

Resultatet er at Brattvåg har stupt på tabellen, fra å ligge nær toppen til en plass under nedrykksstreken. Men det er kun spilt åtte kamper, 16 gjenstår før sluttstrek settes.

Tidligere suksesstrener Per Gidlund er nå sportssjef i Brattvåg, og innrømmer at de siste resultatene har vært skuffende.

Ikke bekymret

– Men jeg vil ikke si at jeg er veldig bekymret, for dette skal vi snu. Jeg og trenerne Karl Oskar Fjørtoft og Rune Ulvestad har stadig vekk møter der vi diskuterer saker og ting, og hvordan vi skal kunne snu dette. Men enkelte ting som skjer er utenfor trenernes kontroll. Som de mange personlige feilene, som har ført til unødige baklengsmål. Vi har også hatt, og har fortsatt, skader som reduserer vår slagkraft, mener Gidlund.

– Hva diskuterer dere på møtene?

– Det er det meste. Også trenernes laguttak og disposisjoner undervegs i kampene.

– Hva synes du selv er hovedproblemet?

– Utenom de personlige feilene så synes jeg vi har litt strukturelle problemer, vi henger ikke helt sammen som lag. Vi har vel også kanskje opptrådt litt for naivt i vårt spill når vi går framover, noe som har gitt motstanderne store kontringstilbud. Vi vurderer også å få testet ut en annen formasjon enn den vi har brukt i år.

Kan ikke kjøpe seg ut

Men svensken vil ikke ha fokus på at Brattvåg skal kunne kjøpe seg ut av problemene i sommervinduet.

– Vi kan ikke hente inn spillere før om halvannen måned, så fokuset nå må være å få dagens stall i best mulig form. Om vi gjør noe med stallen i neste vindu er mulig, men slett ikke sikkert.

Søndag kommer lederlaget Skeid på besøk, før vårsesongen avsluttes borte mot Fløy i Kristiansand og hjemmekamp mot Kjelsås. Alle disse tre er klubber i øverste tabellskikt.

– Ingen kamper er enkle på dette nivået, fastslår Gidlund.