– Jeg kan bekrefte at Parfait nå trener både med AaFK og med Hødd. Men både vi og han selv mener at det mest fornuftige for hans utvikling er at han fullfører sesongen med Herd. Og kanskje vi har ham her neste år også, sier Herd-trener Thomas Pedersen.

Bizoza kom til Herd fra AaFKs juniorlag før fjorårssesongen, og er egentlig midtstopper. Men i år har han vært mye benyttet som spiss for Herd, og er klubbens toppscorer i 3. divisjon. Mot KFUM Oslo 2 sist ble han imidlertid flytta ned i midtforsvaret igjen, og Herd vant 3-1 i Oslo.

Nå skal Herd ha hjemmekamp mot Molde 2 søndag, MFK 2 er helt oppe på 2. plass på tabellen. Og slo Hødd 2 2-1 på Høddvoll sist mandag.

– Da blir Parfait stopper, vi føler at vi trenger hans kvaliteter der. Emil Fosse spilte spiss sist, og det gjør han mot Molde 2 også, sier Pedersen.

– Vi går for tre poeng. Seieren sist var veldig viktig for oss, og nå gjelder det å fortsette i samme spor, sier Pedersen.

Tap sist

Spjelkavik var også i Oslo sist helg, men den turen endte med et overraskende 1-3 tap mot Ready. Søndag får Vika besøk av Hødd 2, og der tror trener Frode Fagermo på tre poeng.

– I min kalkyle har jeg ført opp tre poeng der, ja! Det spørs selvsagt hvilket lag Hødd 2 kommer med, men uansett er vi vanskelige å «klå» på vår hjemmebane i år.

Spjelkavik må klare seg uten to faste i forsvarstrioen sin. Kaptein Sondre Skulstad soner karantene etter rødt kort sist, mens Magnus Rødset er bortreist i bryllup utenlands.

– Men vi får tilbake Eirik Hjelvik fra karantene, han har vokst seg til å bli en nøkkelspiller for oss. Vi har også fått tilbake Martin Hansen og Jonas Myrstad fra studier, og på sikt kan disse bli viktige. Vi har også håp om å hente et par nykommere utenfra i sommer, sier Fagermo.

Styrket Hødd 2

Men Hødd 2 kommer til å selge seg dyrt i Spjelkavik, lover lagleder Jesper Törnqvist.

– Hødd 1 avslutter vårsesongen lørdag (mot Fløy), og vi håper at noen seniorspillere som ikke starter den kampen er tilgjengelige for oss mot Spjelkavik dagen etter. Vi har slett ikke gitt opp håpet om å berge plassen, og det er flott læring for våre unggutter å spille i 3. divisjon. Vår gode spiss Håkon Brautaset er også aktuell igjen nå, etter beinbrudd i vår, forteller Törnqvist.