Hødd-trener Sindre Eid er fornøyd med tingenes tilstand få dager før Hødd høståpner med en vrien bortekamp mot Kjelsås i Oslo.

– Hvor viktig er det for Hødd å rykke opp?

– Åh, det er viktig. Ikke sånn at Hødd står og faller med at A-laget rykker opp, men 2. divisjon er en tung serie å spille i. Utgiftene er der i den divisjonen også, og alt blir litt enklere for oss dersom vi spiller i 1. divisjon. Så ja, det er viktig for oss å klare det i år, fastslår han.

Hødd spilte treningskamp borte mot Førde på Nordfjordeid sist helg. Den endte med utklassing, hele 8–1 vant Hødd. Etter to nye mål av veteranen Magnus Myklebust, som virkelig har funnet tilbake til gamle takter.

Hagen må sone

– Førde har slitt i 3. divisjon i år, og det kunne jeg skjønne etter å ha sett dem mot oss. Men vi var bra, og kunne ha vunnet med enda flere mål. Så det meste ser greit ut foran Kjelsås-kampen, bortsett fra at Marius Hagen må sone for fire gule kort. Han er viktig for oss, men vi har gode erstattere, mener treneren.

Hødd måtte gå til det drastiske skritt å permittere tre mann i administrasjonen i 50 % fra begynnelsen av august av. Årsaken er en anstrengt økonomi.

Dette gjør at Sindre Eid ikke kan få det han peker på, om han ønsker seg en spiller eller to i tilgang.

– Nei, det stemmer. Signalene fra styret er at dersom vi skal hente inn en spiller, så må vi først ha en spiller ut av stallen. Og det forholder vi oss selvsagt til.

Interessen er der

Eid vet at det er interesse for enkelte av Hødd-spillerne fra andre klubber.

– Det vet vi, men samtidig har det ikke kommet inn noe konkret bud på noen av våre spillere. Og det er det vi må forholde oss til, ikke på diverse rykter, mener Hødd-treneren.

Samtidig holder også Hødd øynene oppe for eventuelle spillere som kan være av interesse for Hødd.

Sunnmørsposten vet at Hødd er i beit for en keeper nå. Ole Monrad Alme er eneste seniorkeeper nå, etter at andrekeeper Jonas Mathiesen flytter fra distriktet for å studere. Og samtidig er Jan Lennart Urke fortsatt ute med sin skade. Og Hødd må ha en back-up for Alme, dersom han skulle bli skadet.