[ Helgapraten ]

Fotball i første rekke

Kristine Leine klarte ikke å kombinere sykepleierstudier og toppfotball. 22-åringen tok et tøft valg: Hun kuttet ut studiene og frontet problemstillingen i ettertid. Det ga henne pris som årets forbilde.

RØA: Kristine Leine bruker mye tid på treningsfeltet på Røa. I oppkjøringen er det ofte to treninger til dagen.   Foto: Fartein Rudjord

fotball

– Jeg trenger å ha noe ved siden av fotballen. Det handler om ikke å ha for mye eller for lite, men en mellomting. Da får jeg energi av det, forklarer Leine.

Den balansen har i over et år vært opp mot grensen. I høst vippet det over. Leine hadde nesten fullført sitt andre studieår som sykepleierstudent ved Diakonhjemmet høgskole. Det betyr praksis på sjukehus. Samtidig skulle Leine spille toppfotball for Røa og være med landslaget på samling. Reglene sier at man ikke skal være borte mer enn en uke i praksisperioden, noe landslagssamlingen krevde. Leine dro på samling, fortsatte praksisen og kom seg over kneika. Trodde hun. Utover høsten kom hun nemlig til et punkt det sa helt stopp.