Fredag vant hun fristilsrennet under norgescupen ved Nes på Romerike, søndag var Martine fra Stordal 1,1 sekund fra å slå Marte Mæhlum Johansen (Østre Toten) på Johansens favorittgren; klassisk distanse.

Etter 6,2 km ledet Lorgen Øvrebust med 9,6 sekunder.

Fornøyd tross alt

– Det var sjølsagt surt å tape med ett sekund for Marte, men hun gikk en veldig god sisterunde. Og jeg er sjølsagt fornøyd med mitt løp. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle være så nær å vinne i klassisk, sier Martine Lorgen Øvrebust til Sunnmørsposten søndag ettermiddag.

Mæhlum Johnsen vant på 28.47,7 foran Lorgen Øvrebust som altså kom inn på 28.46,6.

Suverene på toppen

Ned til tredje beste løper i K19-20 år var det over minuttet, det viser hvor overlegen toppduoen var ettersom Nora Ulvang, Kjelsås, ble klokket inn til 29.50,3, som siste løper på seierspallen. I klassen deltok 86 jenter.

Ny opplevelse i høyden

– Og nå er junior-VM neste på programmet, Martine. Kan du ta medalje der?

– Det tør jeg ikke si noe om, men jeg merker at formen er god. Jeg håper likevel det er litt mer å gå på fram til VM. Der skal vi gå oppe i 1800 meters høyde. Det blir en ny opplevelse for meg, sier Martine fra Stordal IL.

Foran et junior-VM som går i løypene ved Soldier Hollow, nær Park City.

Tre øvelser

Martine starter trolig i tre øvelser under junior-VM; den første går onsdag 1. februar. Da er det 5 km fristil, Martines favorittgren.

Fredag er det duatlon, 5 km klassisk og skibytte før det avsluttes med 5 km fristil. Søndag 5. februar avsluttes junior-VM i USA med stafetter.

– Vi drar til USA allerede fredag denne uka for å kunne lade opp i god tid før mesterskapet, forteller Martine Lorgen Øvrebust.

Skamo Hope overbeviste

Vant Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen IL imponerte ved å vinne M19-20 år søndag er er VM-klar. ARKIV. Foto: Jarle Mordal

Til junior-VM kommer også nordfjordingene Jon Rolf Skamo fra Hyen IL. Han overbeviste søndag ved å vinne 13 km klassisk i klasse 19-20 år på Romerike etter et bunnsolid løp.

Han vant på tida 33.16,5 foran Vebjørn Moen, Tverrlandet, med 33.32,0.

Lørdag ble Skamo Hope nr. 6 på sprinten i norgescupløpet på Nes.

Stordaling overrasket

Petter Elias Vestre Røkke, Stordal, overrasket stort i M18 lørdag der han ble nr. 10 (!) på prologen i en klasse med 186 løpere.

– Dessverre var Petter Elias uheldig i sin kvartfinale. Han hektet med en annen løper og falt. Dermed var han sjanseløs til å gå videre, men prologen viste hans potensial, sier kretslagstrener Pål Bjørn Øvrebust.

Søndag ble det 46. plass til Vestre Røkke på 10 km klassisk, etter et par uhell. Ludvig Vartdal, Emblem, ble nr. 52 i samme klasse, der 186 kom til mål.

I menn 19-20 år ble det 89. plass til Vegard Røyrhus, Hovdebygda, med 36.38,7, det var 3.22 minutt bak vinner Skamo Hope fra Hyen.

I klasse menn 17 år ble det 48. plass til Åsmund Ertresvåg Jakobsen, Emblem, i en klasse med hele 192 løpere – høyst godkjent av norgescupdebutanten fra Ålesund.