Ved kommune- og fylkestingsvalget i høst bør vi som bor her i fylket sørge for at Solberg-regjeringen og helseminister Høie får klar melding om at nok er nok. Regjeringen bryr seg ikke om våre bekymringer, våre protester fra alle samfunnslag, kommuner og fylke. Helseminister Bent Høie raserer vårt helsevesen og gjemmer seg bak Helse Midt-Norge. Han og regjeringen kan lett få orden på dette om viljen er til stede, men det er den ikke. Det er helt klart for de fleste at det ikke er tilført kapital nok fra Solberg-regjeringen til å bygge fellessykehuset SNR og samtidig, med samme budsjett, drifte, investere og vedlikeholde de andre sykehusene og rehabiliterings-senterene i fylket. Sykehusene i Ålesund, Kristiansund og Volda og rehabiliterings-sentrene blir skadelidende av dette. Det er galskap og noe alle ser.

Det bør få som konsekvens at helseforetaksmodellen skrotes og at regjeringen må gå.

De fleste ser at det er galt at Helse Møre og Romsdal (HMR) styres fra Helse Midt-Norge. Helse Midt-Norge gir ikke HMR tilstrekkelig med midler. Møre og Romsdal fylke er en egen region, og må få tilført egne midler, slik at alt kan styres her og uavhengig av Helse Midt-Norge. Vi vil bestemme selv i eget fylke.

Hvorfor får ikke sykehuset i Ålesund nok midler til selv å kunne foreta operasjoner etc.? Hvorfor i all verden skal sykehuset i Ålesund leie inn det private svenske foretaket Aleris? Det bør være unødvendig å putte flere utbyttepenger i svenskenes lommer. I Norge bruker vi 1,5 mrd. kroner på helsetjenester fra Aleris. Dette er sløsing med skattepenger. Pengene kan vi i stedet bruke på våre egne sykehus og rehab-sentre. Sykehusene våre må rustes opp slik at man selv kan ta hand om pasientene. Regjeringen driver en villet privatiseringspolitikk, og det er ikke det vi trenger. Det blir feil når regjeringen tukler med dette i sin iver etter at alt som er det norske folks felleseie skal privatiseres.

Sylvi Listhaug Frp prøver å slå mynt på dette ved å gi styret i HMR skylden for manglende økonomiske resultater, men det er regjeringen med Frp og Høyre som er årsaken til dette, ikke styret. Regjeringen og Frp kan lett tilføre flere midler til HMR om viljen er til stede. Det er den dessverre ikke.