Etter at Ole Einar Bjørndalen valgte å stå over jaktstarten, var brødreparet Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø de eneste norske på startstreken i verdenscuprennet. Lillebror Bø startet ett minutt og to sekunder bak førstemann Julian Eberhard fra Tyskland, men viste tidlig at han hadde en god dag og ønsket seg høyere på resultatlisten.

Med selvtilliten på topp og fullt hus på de tre første skytingene gikk han ut i tet etter tredje skyting, med tyskeren Simon Schempp like bak.

På den siste stående skytingen ble det en hårfin bom på Bø, men også de andre vinnerkandidatene bommet, og selv med strafferunde kunne nordmannen ta teten ut fra skyting. 3,4 sekunder bak fulgte Schempp.

– Toppmotivert

Dessverre ble tyskeren for sterk på slutten, og han fikk en luke ned til Bø. Dermed endte det med tysk seier, men den norske 22-åringen viste at VM-formen fortsatt er intakt med en strålende jaktstart. I mål var Bø 8,5 sekunder bak Schempp. Tyske Erik Lesser ble nummer tre.

– Han leverer et av sine beste løp denne sesongen. Det er morsomt å se at han er toppmotivert i verdenscupavslutningen, sa NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

Tarjei Bø startet som nummer 35, men gikk som sin bror et veldig godt løp, og gikk seg opp til en 12.-plass. Franske Martin Fourcade, som har vært suveren i verdenscupen i år, sto over jaktstarten.

Søndag venter fellesstart for både herrene og damene som avslutning på verdenscupen.