– En årlig avgift på 2.000 kroner har jeg sett meg villig til, men nå som ordningen fjernes uten forvarsel, må jeg uttale meg, sier en opprørt butikkeier Wigen. I 27 år har hun drevet «Strandgaden Brukthandel».

I Nedre Strandgate er det gratis soneparkering for beboerne. Næringsdrivende har fått soneparkering mot å betale et par tusen i året, og det må fornyes for et år om gangen. Nå er det slutt. I forrige uke forsøkte innehaveren av bruktbutikken å fornye beviset, og fikk nei.

Etterlyser informasjon

– Jeg føler meg overkjørt. Man må kunne forvente informasjon om slike endringer, sier Merete Gerd Wigen.

Gjennom behovsprøvd søknad har næringsdrivende hatt gunstige ordninger, men nå varsler Ålesund parkering innstramminger for alle parter, fra og med nyttår.

Flere nyheter fra Ålesund? Her finner du Ålesund-sida!

Ikke plass

Innstramming: Ålesund parkering varsler nye innstramminger i boligsonene til neste år.

– Det er rett og slett for mange biler i boligsonene. Når det ikke er plass til beboerne engang, er det klart det må gjøres tiltak, forteller teamleder i Ålesund parkering Yngvild Haaland.

Hun forteller at det etter reglene ikke skal innvilges soneparkering for ansatte i virksomheter i sonene, men man har tidligere åpnet for at næringsdrivende kan søke. Hun påpeker at det ikke bare er næringslivet som vil merke innstrammingene.

– Vedtaket på endringene er gjort i styret til Ålesund Parkering AS og godkjent av vår generalforsamling. Dette skjedde i 2015, og er også tatt med i årsberetningen for samme år, sier hun og legger til at flere endringer og informasjon kommer når alt er på plass.

Mykere overgang

– Jeg vil også presisere at Wigen fikk tilbud om å leie plass i nærheten da hun var her. Vi prøver å hjelpe alle som opplever at de nye reglene blir et problem. Ålesund parkering har hatt møte med Aspøy bydelsutvalg og informert om det som skjer, og vil etter hvert forsøke å få til møter med alle bydelsutvalgene som blir berørt.

Flere plasser

– Vi har et kontinuerlig samarbeid med Ålesund kommune om å finne tomter og utvikle flere parkeringsplasser i sonene. Både plasser til beboere og til kunder til de næringsdrivende da vi ser at dette er nødvendig, avslutter Yngvild Haaland.