Avhører 26 personer i GHB-sak

Politiet er i gang med å avhøre 26 personer i etterforskningen av det som kan være en omfattende narkosak.
Ålesund

En utenlandsk mann har sittet varetektsfengslet siden begynnelsen av mai etter at politiet fant GHB og innpakkede penger som kan knyttes til mannen.

Torsdag blei han varetektsfengsla i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Mannen mistenkes for å være en sentral aktør i en narkotikasak der det er beslaglagt betydelige stoffmengder, samt store pengesummer, står det i kjennelsen fra Sunnmøre Tingrett.

Mannen blei pågrepet i begynnelsen av mai etter at politiet hadde spanet på ham, ifølge NRK.

– Vi vet ikke hvor stor saka kan bli, det er for tidlig å si, sier politiadvokat Lena Katrin Romestrand til NRK Møre og Romsdal.

Advokaten sier videre at de foreløpig ikke ser for seg flere pågripelser i den nærmeste framtiden.

Bakgrunn: Fann GHB og innpakka pengar

Oppskrift på GHB

Mannen er sikta etter straffelovens § 232, som går på grove narkotikaovertredelser med en strafferamme på inntil ti år. Siden fengslingsmøtet i mai er siktelsen utvidet til også gjelde grovt heleri av minst 600.000 kroner.

Blant bevisene er en oppskrift på hvordan man omdanner GBL til GHB. Politiet har også tatt beslag i notatblokker som inneholder navn og telefonnummer til i alt 26 personer. Politiet er i gang med å avhøre disse, men det store omfanget gjør at det tar tid, står det i rettsavgjørelsen.

Styrka mistanke

Retten er enig med aktor i at mistanken om siktede er blitt styrka siden forrige fengslingsmøte, står det i kjennelsen.

Lion sikret massivt narkobeslag

På to dager ble det gjort 80 beslag av våpen, narkotika, tjuvgods og penger på Sunnmøre. Den ferske narkohunden «Lion» var sterkt delaktig.


Faren for at mannen forspiller bevis eller forsøker å påvirke personer i nettverket sitt gjør at retten går med på å varetektsfengsle ham i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

Har anka

Advokaten til mannen, advokatfullmektig Sjur Engelsen Lange, har anka forlengelsen av varetektsfengslinga, melder NRK Møre og Romsdal.