Biler av vegen flere steder

Vekslende regn og klarvær fører til ekstremt glatte veger. Flere biler har havna i grøfta tirsdag morgen.
Ålesund

Har du tips om trafikken? Send bilde eller tips til 95400400 eller til internett@smp.no

Det er glatt på vegen mange steder, og Sunnmørsposten har fått tips om biler som har kjørt av vegen flere steder på Sunnmøre tirsdag morgen.

– Underkjørt regn gjør at det er ekstremt glatt og vanskelig å få strødd veger. Folk må kjøre etter forholdene og ta hensyn, sier operasjonsleder Kenneth Sætre i politiet.

Også Ålesund kommune advarer på sin hjemmeside om veldig glatte veger på grunn av vær som veksler mellom regn og klarvær.

– Alle mannskaper er ute i bydelene, men vi ber om forståelse for at det kan ta litt tid å nå rundt alle rodene på morgentimene og fremover i formiddag. Kjør forsiktig og ta hensyn på glatta! skriver kommunen.

Biler i grøfta

På Vigra havna en bil i grøfta tidlig på morgenen. Ingen personer blei skadd, ifølge politiet.

En bil har sklidd ut av vegen og truffet en murkant på Fjelltun i Ålesund. Føreren er uskadd, mens en passasjer har fått små skader i ansiktet, skriver politiet tirsdag morgen. Seinere på morgenen fikk enda en fører problemer på glatta i samme område. Fredrik Bang Remø, som bor på Fjelltun, forteller om en ny bil som skled 15 meter og satte seg fast.

Også på Fiskarstrand forteller en tipser at det er farlig glatt på vegen. Ifølge tipseren skled en personbil bakover rett mot hovedvegen.

– Det var bare flaks at det ikke var biler som kjørte på hovedvegen det sekundet. Jeg så at personene i bilen heiv seg ut av passasjersetet. Bilen står der ennå og skaper farlige situasjoner, advarer tipseren.

Vegtrafikksentralen har likevel ikke fått inn meldinger om noen spesielle situasjoner på Sunnmøre.