– Alle suitene våre i toppetasjen pusses nå opp, sammen med selskapslokalet «Polarbjørn», forteller hotelldirektør Sven Erik Moe ved Scandic Parken Hotell.

Restaureringa av toppetasjen på hotellet er den siste i en lang rekke ved hotellet.

– Når etasjen står ferdig, er hele hotellet renovert, forteller Moe.

Nye Polarbjørn: Slik ser Invit Arkitekter for seg Polarbjørn på Scandic Parken.

Dobler areal

Selskapslokalet «Polarbjørn» utgjør den mest sentrale delen av toppetasjen, og er et lokale som de fleste i Ålesund har et forhold til.

Her gjør vi nå store forandringer ved hjelp av Invit Arkitekter og Handelsservice i Sykkylven. Fra å kunne være et lokale som kunne ta imot opptil 40 personer, skal vi nå greie å huse 80 gjester, forteller Moe.

Saunaen som tidligere var en del av lokalet, forsvinner ut.

– I stedet får vi nå en ny toalettavdeling i bakkant av lokalet, et eget lite kjøkken med heis direkte opp for frakt av matvarer – og en egen bardisk. Her kan vi ta imot alt fra konferanser til åremål og bryllup, sier Moe.

Ferdig: Til sommeren er samtlige rom ferdig oppusset ved Scandic Parken. Også konferansesalene Gangerolv 1 og 2 får nytt utseende.

Isbjørnen

Også den fullskala modellen av en isbjørn, som har vært varemerket for «Polarbjørn», får ei ansiktsløftning.

– Den er sendt til full overhaling. Turister som har vært på besøk har plukket med seg både tenner og klør, så nå blir den «pusset opp» og satt i en glassmonter når «Polarbjørn» er ferdig, forteller Moe.

Suiter

Også de sju suitene i toppetasjen får seg en total makeover under oppussinga.

– Vi gjør totalt om på rominndelinga på noen av dem, mens andre beholder den inndelinga de har hatt før. Men alt blir nytt, i tråd med den oppussinga vi har hatt på de andre rommene på hotellet, sier Moe.

Det var i 1998 at det sist ble pusset opp i toppetasjen.

– Så det var absolutt på tide nå. Vi legger ned svært mye penger i dette, sier Moe.

Det er ventet at alt skal stå ferdig til sommeren, med ett unntak:

– «Polarbjørn» må stå ferdig til starten av mai, da er det konfirmasjon, og da må lokalet være tilgjengelig. Det får vi til, fastslår Sven Erik Moe.