Birgit Nelvik i urmakerbutikken på den andre siden av gata har også forståelse for vedlikeholdet, men skjønner ikke at arbeidet skal ta sånn tid og at det må tas akkurat nå på sommeren, hvor det koker av turister i gatene.

– Ingen liker vegarbeid, men vi forstår jo at rørsystemet er gammelt og må skiftes ut. Og en gang må det gjøres, sier daglig leder i Fisketorget ved Korsatunnelen, Anita Rogne.

Når sommersola steiker og temperaturen ute stiger blir det fort varmt i fiskebutikken.

– På grunn av bråket ute er vi nødt til å holde dørene igjen. For dem som sitter ved bordene ute er jo bråket også litt plagsomt. Men det er ikke så mye å gjøre med. Jobben må jo en gang gjøres, og informasjonen fra kommunen har vært bra, mener Rogne.

Stusser på framdrift

Kollegaene Fredrik Friberg og Tore Hodland er enige, men stusser litt på framdriften. De har forstått det som at forsinkelsene skyldes at de ansvarlige i kommunen hadde glemt å sende ny gravemelding.

– De har sikkert en plan her, men det er ikke så lett å se. Vi kan ikke helt forstå at dette skal ta sånn tid, sier de.

Alt i alt er mellom 30 og 40 parkeringsplasser midlertidig stengt i området rundt Posthuskrysset.

– Vi vil gjerne gi honnør til parkeringsvaktene her. De får ufortjent mye kritikk, men saka er at de opptrer utrolig fleksibelt og løsningsorientert, sier Friberg.

Ferdige til St. Hans

Sist Sunnmørsposten skrev om gravearbeidet i Posthuskrysset og Keiser Wilhelmsgate antok Karsten Almås i kommunens virksomhet for vann, avløp og renovasjon at gravearbeidet skulle være avsluttet innen fire uker etter påske.

Nå håper han de skal bli ferdige til St. Hans.

– Det skjer ofte ting underveis. Vannledningen vi skal erstatte i Keiser Wilhelmsgate er fra 1904. Her rensker vi røret i begge ender, mot Sparebanken Møre i den ene og Posthuskrysset i den andre. Så legger vi inn en ny og mindre vannledning.

– Mens arbeidet pågår må vi legge inn en provisorisk vannledning til dem som holder til i gata, med nye tilknytningspunkt. Disse viste seg å ligge utenfor området som var gravmeldt, og dermed måtte vi ha en ny melding. Fordi det ble gravd videre før den nye var på plass, tok det litt ekstra tid. Men alt i alt bare noen dager.

Anita Rogne, daglig leder hos Fisketorget, merker bråket og varmen når dørene må holdes igjen. Men hun klager ikke. Vegarbeid passer aldri, men en gang må det gjøres, påpeker hun. Foto: Karin Rykkje