Og omkjøringen ved Kremmergaarden er det snart slutt på.

– Litt småflikking gjenstår – men vi har som målsetting å kunne åpne opp mot begge gateløpene før ferien, sier Berit Westad i Handelshuset Rønneberg AS i ei pressemelding. Firmaet representerer utbyggerne av det store utbyggingsprosjektet til en verdi av 360 millioner kroner.

Mer folk i sentrum

Beregninger viser at kontoretasjene får 3.500-5.000 besøkende hver uke. Dette kommer i tillegg til de 3-400 arbeidsplassene som rykker inn. – Dette drar en del besøkende inn til bysentrum, og det ønsker vi å være en bidragsyter til, sier Westad til Sunnmørsposten. – Denne uken signerte vi leiekontrakt med Ålesund kommune, som vil starte legesenter. Tidligere er leietakere som NAV og Fylkeskommunens tannklinikk på plass, forteller hun og legger til.

– Det nye påbygget til Kremmergaarden som kom i 1998 var bygd med en midlertidig fasade i påvente av at det skulle komme kontoretasjer oppå. Dette er 20 år siden, så det var på tide at det ble realisert.

Ledig butikklokale

På butikksida har Kremmergaarden fortsatt et stort, ledig lokale i underetasjen.

– Her jobber vi med en stor aktør, en type butikk som ikke er i bysentrum fra før, og som helt sikkert mange savner. Jeg kan ikke si hva dette er, sier Westad.

– Men det er en type butikk som finnes på Moa?

– Ja, det stemmer, sier Westad.

Første spadetak ble tatt 2. mai 2017. Det nye forretningsbygget skal stå ferdig i januar 2019, og den første leietakeren – NAV – flytter inn 7. januar.