Brannen i boligblokk i Ålesund:

Beboere får flytte hjem til brannherjet blokk

De fleste beboerne i den brannskadde blokka i Ålesund får flytte tilbake etter å ha vært evakuert.

Politiet har startet undersøkelser i brannblokka på Volsdalsberga. Onsdag fikk de fleste beboerne beskjed om at de kan flytte hjem.  Foto: Stig Vågnes

Flere leiligheter har skader etter brannen i boligblokka i Ålesund tirsdag.   Foto: Vegard Vågnes

Ålesund

Beboere i Sjømannsvegen 10 får onsdag flytte hjem til leilighetene sine, men noen boliger har så store skader at de vil ta tid før folk får flytte hjem. Det kom fram etter et orienteringsmøte for beboerne ved Parken-hotellet i Ålesund onsdag.

–  Seks av leilighetene i etasjene sju til tolv, har større eller mindre skader, så det vil ta tid før beboerne kan flytte tilbake i disse boligene, forteller politistasjonssjef Oddbjørn Solheim til Sunnmørsposten.

Innflyttingene kan starte etter klokka 16.

Ukjent brannårsak

Ifølge politiet vil at det lang tid før de kan konkludere med hva som var årsaken til at det startet å brenne i boligblokka ved Volsdalsberga tirsdag.

– Vi vet hvilken leilighet brannen startet ved, men om brannen startet inne eller ute på verandaen er for tidlig å si, sier Solheim.

Politiet har sikret brannstedet og gjort innledende undersøkelser. De henstiller alle om å ikke spekulere i brannårsaken før konklusjonen fra etterforskningen foreligger. Dette kan ta flere dager/uker.

– Teknikere vil gå inn i leiligheten om noen dager. Men dette er ikke helt bestemt ennå. Vi har tatt avhør av beboere og vil fortsette med dette, legger Solheim til.

Roser samarbeid

Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med brannen.

Solheim roser hvordan nødetatene og kommunen har jobbet sammen etter at brannen brøt ut.

– Vi har øvelser årlig og disse har vist seg å være viktige da alle involverte er trygge på sine roller. På et fellesmøte med beboerne, fikk også kommunen skryt for sin håndtering av de som er berørt, sier Solheim.

Les mer om brannen her:

Brann i høyblokk på Volsdalsberga:

- Hadde ikke felles brannvarslingsanlegg eller røykvarslere i fellesareal

Både Ålesund brannvesen og OBOS bekrefter over for Sunnmørsposten av brannblokka på Volsdalsberga ikke hadde felles brannvarslingsanlegg som er koblet opp mot 110-sentralen eller røykvarslere i fellesanlegg. Dette er heller ikke et krav i eldre blokker.

Tre til lege etter brann i boligblokk

Storalarm etter brann i boligblokk på Volsdalsberga i Ålesund. Nå er alle evakuert.

Fra pressekonferansen etter brannen:

– Brann i blokk et skrekkscenario

– Jeg kjørte i området og så flammehavet og opplevde det som dramatisk. Heldigivs ble jeg forbikjørt av både politi og ambulanse, så det var rask reaksjon, forteller politistasjonssjef Oddbjørn Solheim.