Utsatt for hærverk – igjen:

Skuddskader ved Lerstad skole

Nye skadeverk ved Lerstad skole – nå er skoleledelsen lei.

Rektor Hårek Sande ved Lerstad skole sier det koster mye penger å utbedre skadene etter hærverkene.  Foto: Ålesund kommune

Ålesund

– Vi syns det er forferdelig trist at dette fortsetter, og at vi skal bruke fellesskapets ressurser for å rydde opp etter de som driver med hærverk, sier konstituert rektor Hårek Sande ved Lerstad skole i Ålesund i en pressemelding.

– Vi oppfordrer folket på Lerstad til å holde øynene åpne og gi oss beskjed dersom de ser noe eller vet noe, sier han.

I høst skreiv Sunnmørsposten om mange knuste vinduer og skader ved skolen. Også i august var det utført hærverk ved skolen.

Nå har det skjedd igjen, denne gang som følge av skyting med luftpistol. Det var NRK Møre og Romsdal som først meldte om saka. Ifølge NRK er 18 vindu skutt i stykker siden sommeren, i tillegg til 3 dører. Det er også funnet luftpatroner og metallkuler ved skolen.

Politiet oppfordrer folk i nabolaget til å følge med, snakke med barn og unge og melde fra om mistenkelig aktivitet.

Gassdrevne luftpistoler av denne typen er ulovlig å selge til personer under 18 år. Har våpenet grovere kaliber enn 4,5mm må en i tillegg søke om polititillatelse.  Foto: Ålesund kommune/Wikipedia

Oppdatering: Sunnmørsposten siterte NRK torsdag kveld, og skrev da at det var brukt softgun. Det som er brukt er en gassdrevet luftpistol.

Omfattende ruteknusing ved Lerstad skole – skadeverk for store beløp

Det er gjort omfattende skadeverk ved Lerstad skole i Ålesund løpet av den siste uka.