Se bildeserie fra Ungdommens Musikkmesterskap

Viet hele dagen til klassisk musikk

23 spente barn har brukt hele dagen på klassisk musikk. I dag, lørdag var det nemlig duket for den regionale delen av Ungdommens Musikkmesterskap.
Bildeserier

Konkurransen, i regi av Norsk kulturskoleråd, Norske Musikklæreres Landsforbund og Norges Musikkkorps forbund, er for musikere under 26 år som spiller klassisk musikk. I år hadde konkurransen klasser for gitar, messingblås, treblås, sang, stryk og kammermusikkgrupper. Av de 23 som deltok, var det tilslutt Louise Engeseth med sang, og Gloppen kulturskules slagverkensemble som gikk direkte videre til det nasjonale mesterskapet som finner sted i Oslo i slutten av januar.

- Men fokuset er ikke på konkurransebiten. Alle deltakerne får en tilbakemelding fra juryen, slik at de kan bruke dette til å utvikle seg videre, forteller Gro Dalen, virksomhetsleder i Ålesund kulturskole. Hun kunne melde om et skyhøyt nivå på deltakerne.

- Det er veldig mye fint, og man merker at de har brukt mye tid på å forberede seg. Mange av disse har deltatt før, og man hører at de har utviklet seg siden sist, sier Dalen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Bildeserier