Valg av ansattrepresentanter

Ålesund sjukehus ute av HMR-styret

Etter at moldensere stemte på kristiansunder.

Illustrasjonsfoto av Ålesund sjukehus.  Foto: Staale Wattø

Helse

Avisa Tidens Krav (krever abonnement) melder at da Ålesund sjukehus prøvde å ta varamannsplassen til Kristiansund sjukehus i tillegg til en styreplass, endte fylkets største sjukehus uten styrerepresentasjon i Helse Møre og Romsdal.

Dette ble klart etter valg av ansattrepresentanter til styret. Ifølge Tidens Krav gikk kristiansundere og moldensere sammen om å sende ålesunderne helt ut av styret.

– De fire sykehusene i Ålesund, Molde, Kristiansund og Volda har i dag tre seter på deling i styret. Det har her vært en uskreven regel at sykehusene går ut av styret på skift, der den som avstår fast plass får første varamannsplass, skriver avisa.

Ansatte i Kristiansund ble provosert da Ålesund sjukehus brøt den uskrevne regelen om varamannsplassen ved å gjøre krav på tredje, fjerde- og femteplassen på felleslista. De stilte dermed med egen utbryterliste med øre-nese-hals-legen Mikal Gjellan på topp.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Helse