Sjekk hvordan det gikk med de lokale lagene i 2. kvalifiserende runde:

Godøy med cupoverraskelse

4. divisjonslaget Godøy er klare for den første offisielle runden i cupen etter en sterk borteseier mot Stryn.

Henning Dyb, matchvinner Lars Kristian Austnes og spillende trener Jan Ove Austnes strålte etter 1-0-seieren borte mot Stryn.  Foto: Privat

Fotball

Lars Kristian Austnes ble den store helten da han skled et innlegg fra tidligere AaFK-spiller Joakim Austnes i mål etter en drøy time.

Godøy sto imot presset fra 3. divisjonsklubben Stryn ut kampen, og kunne dermed juble for avansement til den første offisielle runden av årets Norgesmesterskap i fotball.

- Godøy er en klubb som er over 50 år gammel, men vi har aldri vært med i cupen. For en som har spilt breddefotball i snart 15 år er det artig å bli en del av historien til klubben på denne måten. Dete er helt klart et høydepunkt, sier målscorer Lars Kristian Austnes.

Nå drømmer Godøy naturligvis om hjemmekamp mot AaFK i den første runden av cupen. Det er først i denne runden eliteserielagene kommer med.

- Drømmen i neste runde er å kunne få Aalesund ut på Godøy stadion og kunne vise dem ekte fotballsupportere i Godøyveggen. Jeg er ikke så dum at jeg at jeg tror at vi kan slå Aalesund ut av cupen, men det hadde vært artig å få John Arne Riise & Co. ut hit og fått et greit resultat mot dem, sier Austnes.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg Sunnmørsposten sport på Facebook!

Matchvinner mot gamleklubben

Også på Herdtun var det lenge tett og jevnt mellom Herd og Volda. Herd var hakket best spillemessig i første omgang, men utover i andre omgang bet gjestene fra Volda skikkelig fra seg.

Til slutt var det faktisk en gammel Volda-spiller som utgjorde forskjellen på lagene. Ingolfur Örn Kristjansson meldte overgang til Herd foran årets sesong. Seks minutter før slutt fikk islendingen æren av å sette inn 1-0 til Herd.

Volda hadde noen gode muligheter i andreomgang, men ballen ville ikke i nota og dermed ebbet det ut i avansement for Amund Skiris gutter.

Spjelkavik lekte seg

Det siste sunnmørslaget som var i aksjon onsdag kveld, var Spjelkavik, som møtte Surnadal. Her var det egentlig aldri tvil om hvor seieren skulle ende. Spjelkavik var i en egen klasse og vant til slutt hele 9-0. Til pause stod det 4-0.

Målene i Surnadal ble scoret av Marius Heltne, Benjamin Sunde (3), Tore Johan Gjerde (3), Knut Idar Dalhus og Ronald Sunde.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Fotball