Etter at Rem i juni la fram en kriseplan som skulle sikre selskapet til 2020, kom en ukjent aktør på banen og kjøpte opp store deler av obligasjonsgjelda. Kjøperen viste seg å være Aker, som dermed sikret seg muligheten til å blokkere det nødvendige flertallet Rem var avhengig av på obligasjonseiermøtet forrige mandag.

– Tenkte på de ansatte

I løpet av dagene som har gått, er det arbeidet intenst for å beholde kontrollen over rederiet han har bygd opp siden 1996.

– Vi sjekket alle muligheter for å komme oss ut av et sånt knep, men kom til at det ikke var økonomisk forsvarlig å bruke ressurser på det. Så i stedet for å bruke kreftene på det, gikk vi i forhandlinger med Aker/Solstad for å få til en best mulig avtale der vi ble en del av Solstad-rederiet.

Remøy sier at når rederiet han har bygd opp første ble tvunget til å fusjonere, så var Solstad et godt valg. Tidlig torsdag snakket han med de ansatte om avgjørelsen.

– Da vi gikk til forhandlingene, tenkte vi først og fremst på alle de ansatte her på huset og selskapet ellers, og vi har fått et løfte om at vi heller skal få flere ansatte, enn færre, påpeker Remøy.

Aker hadde blinka ut Rem Offshore

Meglersjef om Rem-blokkeringen: – «Game changer»

– Ei solskinnshistorie

I løpet av få måneder vil Rem Offshore være historie, noe Remøy naturlig ser på med vemod.

– Samtidig er jeg takknemlig for det vi har opplevd, for det har egentlig vært ei solskinnshistorie. Vi har levert gode resultater i alle år, brukt mye lokale verft og fylt opp skipa med sunnmørsk utstyr, sier Remøy.

Han påpeker at Rem har drevet en beskjeden utbyttepolitikk, hvor det som er tatt ut, har gått til nye investeringer - og til å betale formuesskatt.

– Derfor har vi også vokst raskt, men dessverre blitt ramma av den samme nedturen som alle andre. Samtidig var vi forholdsvis tidlig ute med å forsøke å ta høyde for situasjonen med å samle kontanter i kassa, sier Remøy og påpeker at kontantbeholdningen i selskapet er god, trass de tøffe tidene.

Kommentar: Sjøslag om rederiene (krever innlogging)

Mener Solstad-Rem er god match (krever innlogging)

Remøy: -Det var eit bakhaldsangrep (krever innlogging)

Får 15 prosent av aksjene

Åge Remøy ender opp med rundt 15 prosent av aksjene i Solstad, men han påpeker at situasjonen kan endre seg om Aker lykkes med strategien om gå inn i flere rederi.

Det nye selskapet vil ha en flåte på 62 skip. Solstad vil som det «overlevende» selskapet, beholde sitt hovedkontor i Skudeneshavn på Karmøy.

Flåten med konstruksjonsskipene (csv-ene) vil opereres herfra i framtida, mens flåten med plattformforsyningsskip vil ledes fra Fosnavåg. Også drifta av ankerhåndtererne skal opereres fra Karmøy.