AaFK hadde fått en tung start på høstsesongen med ett poeng og 15 baklengsmål på fire kamper, før dagens kamp mot Lillestrøm.

Det toppet seg med pinlige 0-6 mot Brann i Bergen forrige fredag, og den siste uken har det vært flere oppvaskmøter i klubben og assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft er blitt fjernet fra stillingen sin.

God kamp

Ingen perfekt oppladning til en viktig fotballkamp med andre ord. Men bortsett fra et nervøst første kvarter der Lillestrøm var klart best, spilte AaFK en solid kamp. Det var mye mer guts og løpsvilje i laget, og lagdelene hang bedre sammen enn i de siste kampene. De oransje opptrådte endelig som et lag og ikke 11 enkeltindivider.

Og i starten av andre omgang kom også scoringene. Først 1-0 i det 49. minutt på et lurt frispark av Mikkel Kirkeskov, før Franck Boli satte inn 2-0 i det 53. minutt.

Midtstopper nærmer seg AaFK-overgang Midstopperen Vito Wormgoor nærmer seg en AaFK-overgang. 27-åringen skriver under på en kontrakt ut årets sesong om han består den medisinske testen.

Trent mye på frispark

Frisparkskytter Kirkeskov var naturlig nok lettet og fornøyd etter den viktige seieren.

- Jeg synes vi spilte en meget god kamp. Vi hadde mye mer guts i laget enn det vi har hatt i det siste og spillegleden var tilbake. Vi har vært i gjennom en tung periode, både på og utenfor banen, og bestemte oss for at vi skulle ha det «show» (moro, journ. anm.) i dag og det var litt av nøkkelen til suksessen, sier dansken, og forteller om en herlig stemning i garderoben.- Personlig var det godt å se at frisparket mitt gikk i mål. For dette er en variant jeg har trent mye på etter treningene, sier Kirkeskov.

Frispark-perle senket Lillestrøm: Aalesund kunne endelig juble - klatret over nedrykksstreken Scoringer av Mikkel Kirkeskov og Franck Boli sørget for at en turbulent AaFK-uke endte med en solid opptur.

- Skulle vinne

AaFKs trener Trond Fredriksen peker på mye av det samme som Kirkeskov, at spillegleden må ligge i bunnen for å skape resultater.- Fotball handler om å skape glede, og å ha det artig i lag. Spillegleden har vi kanskje mistet litt den siste tiden, med turbulens både på og utenfor banen. Så det var et viktig fokus i dag, samtidig som vi naturlig nok bare skulle ha tre poeng. Og det fikk vi, sier en lettet og glad AaFK-trener.

- Dyster uke

- Det har vært en dyster uke. Det legger jeg ikke skjul på. Det er tøft å tape 6-0, oppsummerer kaptein Bjørn Helge Riise, som i dag vikarierte med suksess som høyre back.

Han legger imidlertid til:

- Samtidig har det skjedd endringer i trenerteamet og vært en del støy og negativitet i mediene og rundt klubben. Men vi har jobbet steinhardt, og det gjorde vi også i dag. Vi fulgte kampplanen til punkt og prikke. Alle jobbet for hverandre og for klubben, oppsummerer kaptein Bjørn Helge Riise, som i dag vikarierte med suksess som høyre back.