Omkjøring og utvidet kollektiv-tilbud:

Helgestenger Ellingsøytunnelen

Kommende helg blir Ellingsøytunnelen helt stengt fra fredag klokka 24.00 til søndag klokka 20.00.

OMKJØRING: I helga blir Ellingsøytunnelen helt stengt fra fredag 20. april kl. 24.00 til søndag 22. april kl. 20.00. Det blir trafikkavvikling som vanlig med kolonnekjøring både før og etter stengingen, opplyser Statens Vegvesen.  Foto: Statens Vegvesen

New Articles

Det blir trafikkavvikling som vanlig med kolonnekjøring både før og etter stengingen.

Valderøytunnelen blir ikke stengt, der blir det kolonnekjøring fra kl. 20-06 som vanlig, opplyser Statens Vegvesen i ei pressemelding.

De 10.000 som hver dag kjører gjennom Ellingsøytunnelen har tre alternativer i helga:

• Kjøre rundt på fylkesveg 107 via Digernes og Stette.

• Ta buss. Flybussen og rutebuss slipper gjennom tunnelen, sjekk rutetider på www.frammr.no

• Ta hurtigbåt, sjekk rutetider på www.frammr.no


På nattlig kolonnejobb i Ålesundstunnelene

Ledebilsjåfør med årvåkent trafikkblikk

– Vi rakk det i kveld også. Omskilting av fartsgrenser er gjort, og bommen som stenger Ellingsøytunnelen er på plass. Nå er det bare å stille seg opp til nattens første kolonne.

 

Bedre og billigere kollektivtilbud

Kollektivtilbudet blir også styrket denne helgen.

• Alle hurtigbåtavganger fra Godøya i tidsrommet kl. 09.50 til 20.20 går via Valderøya til Ålesund. Avgang frå Valderøya 10 minutt etter avgang frå Godøya (Valkvæ.) Alle hurtigbåtturer fra Ålesund går som normalt, dvs. Ålesund – Valderøya – Godøya.

• Lørdag er det barnetakst for voksne på rute 650 fra Ellingsøya til sentrum. Det blir også flere avganger enn ved forrige tunnelstenging. Flybussen åpner for lokaltrafikk denne helga. Oppdaterte rutetider finner du på www.frammr.no

• Det blir gratis nattbuss natt til søndag kl. 01.00 fra Ålesund sentrum gjennom Ellingsøytunnelen til Stette i forbindelse med nattevandringen til Aksla.

• Natt til søndag blir det ekstra hurtigbåt fra Skateflukaia kl. 01.15 til Valderøya og fra Skateflukaia kl. 01.35 til Valderøya og Valkvæ. Passasjerene reiser gratis på disse avgangene.


Ellingsøytunnelen og Valderøytunnelen:

Slutt på nattestengning av Ålesundtunnelene

Fra og med natt til fredag blir det kolonnekjøring i Ålesundtunnelene og perioden med full nattestenging er dermed over.

 

Derfor stenges tunnelen

Tunnelen blir helt stengt i helga fordi entreprenøren skal grave i vegbanen for å legge nye kabler.

– Kablene skal krysse vegen, vi må derfor grave i hele vegbanen før kablene støpes inn i betong. Det er ikke mulig å gjennomføre med trafikk i tunnelen, forteller assisterende prosjektleder Arne Ola Stavseng.

Dette er den andre av totalt fire helgestenginger i Ellingsøytunnelen, opplyser Statens Vegvesen.