Helgapraten:

Den nevenyttige tusenkunstneren

På sommerstid kan du se han som turistguide ikledd vikingklær. På vinterstid bytter han ut lin og lær med den røde julenissedrakta. Richard von Løwensprung er Ålesunds svar på altmuligmannen.

FORKJÆRLIGHET FOR MUSIKK: Richard von Løwensprung ble tidlig krøket med musikk. Nå har han en kolleksjon på over 13 gitarer. En av dem, den lyseblå kassegitaren, skal tidligere ha vært eid av Elvis Presley. Den blå gitaren til venstre har han bygd selv.  Foto: Marius Simensen

New Articles

Vi møter Richard von Løwensprung ved Brosundet, med vikingbåten han nå assosieres med. Ikledd lin, lær og to fletter i sine halvlange brune lokker, forteller han fengende historier om norrøn mytologi, vikingsagaer og Rollo. Turistene, en gruppe på ni fra Tyskland og USA, sperrer opp øynene. De lytter og smiler.