Nedbøren gir seg tysdag, meiner meterologen: - De har flotte dagar i vente

Skitur: Det har vore mykje snøfall dei siste dagane. Når resten av veka blir solrik, gir det gode moglegheiter til skiturar.  Foto: Linda Bakken

New Articles

Dei siste dagane har Sunnmøre opplevd lokale byer med vind og nedbør i form av snø. Likevel har der vore noko opphald, der vi kanskje har fått smak på kva vi har i vente dei neste dagane.


Ski-glede for store og små på Emblem

Søndag ble snøvær avløst av sol og påskestemning. I langrennsløypene på Markane ved Emblem skole, var det høy aktivitet og stor skiglede.


Snøfallet slepp

Meteorolog Martin Granerud ved Meteorologisk institutt fortel at det varierte vêret og snøfallet vil halde fram natt til måndag og på morgonen tysdag.

– Det blir byevêr i kveld (måndag) og tysdag, men så vil det gi seg på føremiddagen og blir følgt av ein periode med sol, seier Granerud til Sunnmørsposten.

Han fortel at det vil også vere austleg bris, men for det meste rolege vindforhold. På utsette stadar kan det kome opp i frisk bris.

skisporet.no (ekstern lenke) og loyper.net (ekstern) kan du sjekke kor det er køyrd opp løyper for langrenn.

Pluss og minus

Uansett kan fleire stadar på Sunnmøre forvente fine og kalde vinterdagar med sol.

– Det kjem til å vere mykje bra vêr hos dykk, og de har nokre flotte dagar i vente. Men trass i plussgradar i natt vil det bli minusgradar i tida framover.