- Finn riktig bh!

- Da er du langt på vei, mener Trinny og Susannah.

Finn riktig bh! Gjør du det, er du langt på vei

Trinny
Kultur

– Ikke bry deg om mote, bry deg om deg selv. Dette er det enkle budskapet til stilguruene Trinny og Susannah.

I flere TV-serier og bøker, over 15 år, har de to gitt stilråd til kvinner og menn over hele verden. Nå lager Trinny og Susannah sin andre TV-sesong i Norge, og tirsdag tok de turen til Ålesund.

Vi møtte dem mellom TV-opptakene på Hoffmann Cafe og Bar. Hovedbudskapet til Trinny og Susannah er ikke at folk skal bry seg om det motebransjen sier er riktig og galt.

– Du skal ikke bry deg om mote, men bry deg om deg selv, sier Trinny, og Susannah legger til:

– Alle fortjener å føle seg bra. Når man kler seg på en god måte, føler man seg finere. Da møter man folk på en annen måte, og da får man også en annen respons tilbake. På den måten har klær og styling ringvirkninger, mener Trinny og Susannah.

Det handler ikke bare om noe så overfladisk som mote, men om sjølfølelse, sjøltillit og det å godta seg selv som man er.

– Alle kropper kan kle seg fint, men det gjelder å akseptere at man har den kroppen man har, sier Trinny.

Les også: Kjendisstylister filmer i Ålesund

Usikre

Nettopp dette er en utfordring for noen av dem Trinny og Susannah traff i Ålesund.

– Jeg har lenge hatt dårlig sjøltillit og komplekser fordi jeg er høy og fordi jeg har brede hofter, forteller 18 år gamle Sandra Hoff Moen.

Det var mamma Monica som meldte henne på til TV-showet, med håp om at datteren skal få selvtillit nok til å gå i andre ting enn hettegenser og joggebukse.

Også ekteparet Pål (38) og Anita (30) Fivelstad ønsker å kaste bort de vide hettegenserne for godt.

– Vi har begge gjennomgått slankeoperasjon, og gått ned 118 kilo til sammen det siste året. Tidligere kledde vi oss rett og slett bare etter hva som passet. Nå som det meste passer, famler vi litt i stiljungelen, forteller Pål.

May-Britt Flåten (46) synes også det er vanskelig å finne klær som passer henne, både i størrelse og stil.

– Alt blir liksom feil på meg. Etter å ha lagt et tøft år bak meg tror jeg dette kan bli en positiv opplevelse for meg, sier hun.

Les også: Trinny og Susannah til Ålesund

To råd

Om to uker får May-Britt og de andre Trinny og Susannah traff i Ålesund en full «makeover» i Oslo. Til oss andre har guruene følgende råd:

– For det første: Bruk farger! Kun 20 prosent kler svart, men 70 prosent bruker det. Og for det andre, til alle kvinner: Finn riktig bh! Gjør du det, er du langt på vei.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no