Klart for ny revy:

Menn i skjørt inntar kulturhuset

Fire par mannebein i skjørt, parykker, kostymer og sminke. De åtte herrene på scenen, hvorav fire har roller som kvinner, spiller farsen «Det ble en gutt».

Herreteateret Amorinus Darling, en bortkommen sønn fra Fosnavåg, gjør sin entre form av Tom Larsen (midten). I forgrunnen viser professor Weber, spilt av Thor-Erik Forsland, sin misnøye med at den ukjente sønnen dukker opp. I bakgrunnen ser vi Jon Hjelle Aasgard i rollen som advokat Velling og Arild Terje Antonsen som stuepiken Anna.  Foto: Nils Harald Ånstad

– Nå er det bare å finpusse manuset etter latterbarometeret

Kultur

– Det er som under Shakespeares tid. Da var det menn som spilte alle rollene, også de kvinnelige, sier Viggo Solum, for anledningen både skuespiller og regissør.

– Men det blir ikke karikaturer av kvinner, vi forsøker å gjøre det ekte, legger han til. Siden i høst har Herreteateret møttes en gang i uken for å øve inn «Det ble en gutt» av Arnold & Bach, en farse eller forviklingskomedie i tre akter. Denne helga var det øvingshelg på Dragen kulturhus, og replikkene begynner å sitte.

 – Nå er det bare å finpusse manuset etter latterbarometeret, sier Tom Larsen, også han både skuespiller og regissør.

Tredje farse

Herreteateret ble starta i 2011, da de mente at de kunne sørge for et tilbud som Ålesund før var foruten, og har to tidligere forestillinger bak seg, i 2012 og 2014. Den siste sørget for at det nå er litt press på skuldrene til skuespillerne.

– Den forrige ble anmeldt til terningkast seks, forteller Arild Terje Antonsen som spiller stuepiken Anna, og lar utsagnet henge i lufta.

Forviklinger

Handlingen foregår på professor Weber og hans kone Henny sin ett års bryllupsdag. De har sjølsagt planlagt en romantisk dag sammen, som like sjølsagt ikke går helt som planlag. For med ett kommer en gammel studiekamerat av professoren med et brev. Det setter professoren i en vanskelig situasjon. Han har nemlig unnlatt å fortelle sin kone at han har påtatt seg et farskap for en gutt fra en tidligere husvert som nå har avgått ved døden. I brevet kommer det fram at denne nå voksne gutten har dukket opp fra intet i Fosnavåg. Samtidig er Henny sine foreldre og en venninne på vei for å feire bryllupsdagen. La forviklingene starte!

Underholdning

Forestillingen har premiere på Parken Kulturhus 4. mars. Det vil bli to forestillinger, den andre dagen etter.Det er ingen tvil om at Herreteateret satser på at latteren vil runge disse to kveldene..

– Dette er rein underholdning. Nå håper vi at folket kjenner sin besøkelsestid, sier Larsen.