Påskestemning både inne og ute:

Fullt program på skisentrene og nesten fullsatt i kirka

Som en av de største kristne høytidene trakk påsken mange til Spjelkavik kyrkje. Påskefeiringene startet med gudstjeneste på Skjærtorsdag.

To nyter utsikten over Stranda.  Foto: Odin Jäger

Kultur

I tro med Spjelkaviks tradisjon ble alteret avduket denne dagen, før det etter gudstjenesten ble kveldsmåltid. Langfredag ble det, i likhet med de fleste andre kirker, arrangert pasjonsgudstjeneste. Natt til 1. påskedag ble det avholdt påskenattmesse, som startet i fullt mørke, før påskelys ble tent.

– Vi dekker alteret igjen, og lys tennes for fullt. Vi går fra mørke til lys, fra sorg til glede, forteller sokneprest i Spjelkavik kyrkjelyd, Knut Bjune og legger til at det er påskedag som er høydepunktet. På festgudstjenesten denne dagen, var kirka nesten fullsatt, med hele 392 besøkende.

Mye skiaktiviteter

Til tross for det varierende været hadde også skisentrene fullt program for påskeuka. Blant annet inviterte Bjorli skisenter til både eggjakt og skattejakt, mens Volda skisenter arrangerte påskequiz. På Stryn skisenter ble det skikonkurranse for hele familien. Mens Strandafjellet invitert til blant annet rebusløp, barneskirenn og aktiviteter med Labb og Line for å gi gjestene skikkelig påskestemning.  

– Vi har hatt masse aktiviteter for både voksne, men hovedsakelig barn. Det har vært et veldig innholdsrikt program for hele familien, forteller daglig leder ved skianlegget, Stian Græsdal. Han er svært fornøyd med årets oppmøte i skibakken.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Gode besøkstall

– Været har vært vekslende, så det har ikke vært rekord. Vi har hatt cirka 11. 000 betalende i anlegget i påska. I fjor var det 12. 000 gjester i påskeuka. Med tanke på været i år er vi derfor veldig fornøyd med antallet, sier Græsdal som er ekstra tilfreds med dagens besøk.

– Vi avslutter veldig bra, med litt over 1. 000 besøkende i dag, sier han.

Også Harpefossen skisenter måtte si seg fornøyd med årets besøk i heisene. I løpet av påska har de hatt besøk av 3.700 som kunne delta på blant annet jibbekurs, big jump-konkurranse og åpent lagmesterskap i alpin. Besøkstallet var, til tross for været, identisk med fjorårets.

Rolige dager for røde kors

Den store utfarten i begynnelsen av påskeferien ga Møre og Romsdal Røde Kors mye å gjøre fram til langfredag. På Skjærtorsdag hadde det blitt rapportert inn 32 skader siden ferien begynte. Etter dette minket skadene i takt med utfarten, og fram til 1. påskedag har det bare vært ti nye skadetilfeller i fylket.

På landsbasis er det rapportert inn 656 skader, mens det på samme tid i fjor var rapportert inn 672 skader, melder NTB.

Les flere nyheter her