Musikkprisen 2016:

De «lokaleste» tok prisen

– Nå får vi endelig fokusere utelukkende på musikken. Ikke engste oss for om vi har råd, jubler Cashmere Factory.

Stjernekvalitet Spesielt vokalisten Fredrik Norvik er sterk. Han har masse stjernekvalitet i stemmen og et helt eget nærvær, mener bransjemannen Asbjørn Slettemark. Han stemte Cashmere Factory til seier i finalen av Musikkprisen 2016 på Terminalen.  

– Nå kan vi lage akkurat den plata vi ønsker oss, uten noe stress

Cashmere Factory
Kultur

Ålesunderne hadde muligens et lite favorittstempel på Terminalen. Men de ble likevel genuint og tårevått overraska over å vinne spillejobb og studiotid.

Bandet gikk nemlig seirende ut med Musikkprisen 2016.

– Vi har allerede vært i Ocean Sound Recordings-studioet og spilt inn mye av debut-plata vår, så vi kjenner omgivelsene godt.

– Takket være penger fra Stiftelsen Kjell Holm skal vi gi ut albumet rett over sommeren en gang, forteller guttene.

– Så oppfølgeren er dermed pent på plass med denne prisen?

– Ja. Nå kan vi gå rett til verks på neste runde uten noe stress. Ingen lange kvelder på skype for å diskutere om vi har råd til flybilletter eller ei.

Med debutalbum i boks

– Det skal bli deilig å bare tenke musikk. Lage akkurat det albumet vi ønsker oss. Den beste plata ever! legger Cashmere Factory til og ler.

De gleder seg ikke mindre til jobben under årets Jugendfest.

– Det blir ekstra kjekt, for det var under en sånn gnisten oppstod. Der det begynte, kan du si. Så å få spille der på nytt betyr mye for oss. Vi returnerer jo med debutalbumet i boks også. Det kommer til å bli helt magisk.

 – Ordet «magisk» kan i grunnen oppsummere hele denne konkurransekvelden, mener Jonas Løvås, Oscar Fugelsnes, Andreas Fugelsnes,Mathias Kjelstadli og Daniel Nesje.

Bandet består ellers av Fredrik Norvik og Oscar Fugelsnes. Rundt 160 meldte seg på i år, og seks kom til finalen, der bl.a. den prominente bransjemannen Asbjørn Slettemark satt i juryen.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Favoritter

– Vi stemte hver for oss, men jeg tror alle hadde Cashmere Factory på topp. De toppa i alle fall lista mi, sier Slettemark.

– Bandet klarer å ta gode låter ut på scenen og gjøre veldig mye mer av dem. Spesielt vokalisten Fredrik Norvik er sterk. Han har masse stjernekvalitet i stemmen og et helt eget nærvær.

– Musikernes måte å være på skaper bånd til publikum. De lager en hel liten fest av disse to finalelåtene sine. Gir dem nytt liv. Dette bandet var klart best.

– Hvilke råd vil du gi dem med på ferden videre?

– Egentlig nokså «kjedelige» oppfordringer: Spille så mye som mulig. Fortsette å engasjere publikum, bygge en fan-base og lage live-fester som dette, hilser Asbjørn Slettemark.

Les flere kulturnyheter her