– Vi har aldri opplevd noe lignende med tanke på tilbakemeldinger på en artist til Sommerfesten

Tenåringssensasjonene Marcus og Martinus spiller på Sommerfesten lørdag.

Marcus & Martinus (th) opptrådde på Rådhusplassen i Oslo der nesten 70 000 mennesker var møtt fram for å overvære showet VG lista. 

Kultur

De gjorde seg først kjent for det norske publikummet da de i 2012 vant MGPjr med sangen «To dråper vann», som handlet om livet som tvillinger. Etter det har populariteten steget for hver nye låt og hver TV-opptreden.

Lørdag spiller de på Sommerfesten på Giske, som de også gjorde i 2014.

– Da vi booket dem nå for noen måneder siden hadde det jo skjedd mye med dem, og de har blitt mye mer populære. Og fra vi booket dem og til nå har de blitt enda større, sier Terje Erstad i Momentium.

Sommerfest Momentium har fått hundrevis av meldinger og spørsmål om Marcus og Martinus.  Foto: Staale Wattø

Og han gir dem gode skussmål.

– Det er to år siden jeg møtte dem, og det har skjedd mye med dem siden da. Men det de tydeligvis fortsatt har er at de er veldig blide, kjekke gutter, og det er god stemning der de er.

Hundrevis av meldinger

Det virker som Marcus og Martinus er den mest populære bookingen som er gjort til sommerfesten. Hvert fall om man ser på tilbakemeldingene som Momentium har fått fra fansen.


Marcus og Martinus
  • Tvillinger er 14 år gamle og født i Elverum, men oppvokst i Trofors i Nordland.
  • Spiller på Sommerfesten på Giske lørdag.
  • Ga ut albummet «Hei» i 2015. I 2016 har de gitt ut singlene «Girls», «Heartbeat» og «I Don't Wanna Fall In Love».
– Vi har aldri opplevd noe lignende med tanke på tilbakemeldinger på en artist til Sommerfesten. Vi har fått hundrevis av meldinger og mailer med folk som vil møte dem. De lurer på om de kan ta bilder med dem, hvor de skal bo og så videre. Det er koselig, men det er jo ting vi ikke har helt råd over selv, siden det er managementet deres som styrer med det.

– Vi merker at det er veldig svær interesse for Sommerfesten, og det er selvsagt ikke bare for Marcus & Martinus, men hovedtrykket kommer fra M&M-fansen, forteller Erstad.

Følg Sommerfesten på Giske i vårt livestudio!

Entusiasme

Denne uka spilte Marcus og Martinus på Allsang på grensen på TV2, og tv-seerne fikk se de to bergta publikummet i Halden. Og spesielt tenåringsjentene viste entusiasme. Erstad sammenligner fenomenet med det langt større navn enn Marcus og Martinus.

Se videohilsen fra Marcus og Martinus her!

– Mange tenker sikkert at Marcus & Martinus er et veldig moderne fenomen – men egentlig er dette et godt, gammelt pophistorisk superstjerne-fenomen. Det er selvsagt i en annen målestokk, men det er litt den samme

Trass vêrmeldingane:

Ventar over 20.000 til Sommerfesten på Giske

Småtrassige vêrmeldingar til trass – arrangørane ventar større oppmøte enn nokon gong før.

greia som Beatle-mania på sekstitallet og med Justin Bieber senere, med hylende jenter på første rad. Dette er ikke i et like stort i en internasjonal skala, men det skaper voldsom entusiasme blant unge.

– Hva er det som gjør Marcus & Martinus så populære?

–  Det er vanskelig å definere hva som gjør det, men det er nok en kombinasjon av talent og sjarme, og det at de treffer et eller annet i tiden. Hver generasjon eller hvert årskull har gjerne en sånn artist som treffer den nerven. Man hadde Bieber en gang i tiden, og til en viss grad Isac Elliot, som var på Sommerfesten i fjor. Men hva som gjør det? Hadde man hatt en oppskrift hadde det vel vært flere slike artister. Men det er vel dette med den x-faktoren, sier Erstad.

Trafikkø

Med 20.000 besøkende til en relativt liten øy ønsker Erstad å komme med noen råd til besøkende.

– Vi oppfordrer veldig sterkt om at folk er ute i ordentlig god tid, og minner om at det er fullt på P-plassen nå, så folk må ta buss og beregne VELDIG god tid.

– Vi regner med trafikkø. Nei, forresten – vi  «regner» ikke bare med det. Det BLIR det. Giske er ei lita øy med 700 innbyggere og begrenset med logistikkmuligheter med tanke på veier inn, så folk må planlegge godt.

Se video: Ventet i 18 timer for å få et glimt av Marcus og Martinus