Håper på fjellkonsert

I fjor ble det så mye tåke at fjellkonserten med Vidar Johnsen måtte flyttes ned på torget. Nå satser arrangørene på bedre vær på Nesaksla, 700 m.o.h.

konsert: I 2014 spilte Jonas Fjeld på Nesaksla. I år skal Postgirobygget til fjells. Foto: Karen Setnes 

Kultur

– Jeg er ikke den som går og sjekker værmeldingene, jeg konsentrerer meg heller om det jeg kan gjøre noe med. Men det hadde vært fint om vi fikk tre dager med opphold denne gangen, så publikum kan få nyte Postgirobygget høyttil fjells, sier daglig leder for Raumarock, Dag Inge Landbakk.

De tre siste årene har det vært dårlig vær torsdag, opphold på fredag og strålende vær på lørdag under festivalen.

Stabilt

På Åndalsnes er rundt 170 frivillige i innspurten foran årets rockefest, den 15. i rekka.

Populær: I forrige uke holdt Lissie konsert på Terminalen i Ålesund, og spilte også inn låter i studioet på Giske. Lørdag er den amerikanske publikumsfavoritten tilbake på Raumarock. Arkivfoto: Eskild Flydal 

De har en stabil gjeng som stiller opp år etter år.

– På Åndalsnes legger folk opp ferien etter Raumarock, sånn er det blitt. De frivillige er i alderen 18–70 år.

– Dette er oppbyggende arbeid, som ender i en stor happening. Det er jo en gøy jobb, sier Landbakk.

Men campen blir det ikke noe av i år. De gamle driverne gikk lei, og ingen ville ta over oppgaven. Men campingplasser er det nok av i området, forsikrer daglig leder, og viser til at både Trollstigen og Trollveggen camping har sagt ja til å ta imot rockepublikummet, vel å merke med vanlige campingregler.

Det skjer-kalenderen: Få med deg alt som skjer på Nordvestlandet

Håper på 6000

Med en omsetning på rundt seks millioner kroner og et lite overskudd både i 2013, 2014 og 2015, håper Landbakk også på det samme antall besøkende som de tre siste åra: Rundt 6000.

Poppis: Charlie Rackstead and the Sticklesbergen Ramblers serverer norske musikalske skatter oversatt til amerikansk, og i country- og bluegrass stil. Her er programleder Rune Nilson & co i aksjon. 

Han innrømmer at rockefestivalen har hatt større navn på plakaten.

– Det er ikke så mange store amerikanske navn på veggen i sommermånedene i år. Dollar-kursen jobber mot oss, sier Landbakk, som likevel synes de har fått til en spennende festival med mange gode norske navn.

Nytt av året er Akademiet, der 25 kulturskoleelever fra Rauma får inspirasjonsforedrag med etablerte musikere i bransjen, og der noen av elevene får spille selv under festivalen.