Bli med på duettstafett i Sunnmørsposten

Sangglade over hele verden har lastet ned karaokeappen Smule Sing.  Nå inviterer Sunnmørsposten til stafett der du kan synge duett med dyktige sangere.

#DuettStafett Nå kan du synge sammen med Stine Hole Ulla i konkurransen #DuettStafett   Foto: Liv-Jorunn Håker Ottesen

Duettstafett Slik ser konkurransens profilbilde ut i Smule Sing.   Foto: Sunnmørsposten

Kultur

I dag, søndag 10. oktober, åpner duettstafetten på smp.no. I den første runden kan du synge duett med Stine Hole Ulla og konkurrere med andre innsendte bidrag. Vinneren får velge seg en ny låt, og starte neste stafettrunde.

(saken fortsetter under)

Se video av Stine sitt bidrag til første runde av konkurransen:

 

– Duettstafetten er en del av Smp-scena, der vi ønsker å løfte fram lokale artister. Vi vet det er mange sangglade mennesker der ute. Og i et stort kordistrikt som Nordvestlandet tror vi dette er noe som kan slå an, sier kultur- og reportasjeredaktør Kristin Knudsen.


Internasjonalt

Den amerikanske appen Smule Sing er blitt et populært sosialt medium. Her kan du synge duetter med folk over hele verden, det være seg naboen din eller en ivrig sanger i San Fransisco.

Gjennom appen, som kan sammenliknes med konsepter som Urørt og MySpace, har ukjente sangere blitt superstjerner over natta. Her kan sangglade eksponere seg selv, eller rett og slett bare ha det moro. Her finnes kjente og ukjente sangere, fra 13-åringen på gutterommet til artister som Nico & Vinz.

Her kan du lese konkurransereglene og finne ut hvordan du kan bli med!

Alle kan være med

På appen kan du enten velge deg en coverversjon fra Smules låtbibliotek, synge inn stemmen din og vente på at andre skal synge inn en duettstemme sammen med deg. Eller du kan gå inn og synge duett med en solist.

 – Appen åpner også for flere enn to stemmer, men i Sunnmørspostens konkurranse har vi valgt duettformen. Alle kan være med, ung eller gammel, gutt eller jente - bare du er glad i å synge.

– Her er ingen aldersgrense, men det er en fordel om du har tilknytning til Sunnmørsposten sitt dekningsområde - som er nordre Nordfjord, hele Sunnmøre og sør i Romsdal, sier Knudsen.

Stine i full gang med å synge "What a wonderful world". 

 

Leserne stemmer

Låten Stine synger inn blir åpen for duettbidrag i seks dager, fram til lørdag 15. oktober. Så blir de innsendte bidragene vurdert og lagt ut på smp.no, der leserne kan stemme på den beste duetten.

Vinneren av første runde blir stemt fram av leserne på smp.no og kåret av en fagjury ledet av Sunnmørspostens medarbeider Liv-Jorun Håker Ottesen. Vinneren får æren av å starte runde nummer to.

Konsert

– Hvis interessen blir stor nok satser vi på å kåre en vinner sirka hver annen uke. Og samle vinnerne til en livekonsert på nyåret på en av byens scener, med backingband og publikum, forteller Knudsen.

– Dette høres gøy ut! Jeg har aldri vært inne på appen, og synes egentlig det er litt skummelt.

– Men jeg tar utfordringen. Jeg liker konseptet med at alle kan være med og synge, og at det er enkelt å delta, sier Stine Hole Ulla.

Se livevideo fra opptaket av første runde i konkurransen:

Vant Norske Talenter

Sangeren fra Sykkylven, som bare 17 år gammel ble den første kvinnelige vinneren i TV2-konkurransen Norske Talenter, er en etterspurt solist. Med base i Oslo tar hun sangoppdrag i inn- og utland, tar timer med den internasjonalt anerkjente operasangeren Solveig Kringlebotn og går på et årskurs ved Complete Vocal Institute.

Låten hun åpner konkurransen i Sunnmørsposten med er «What a wonderful world» av Louis Armstrong.

– Det er en vakker sang som jeg tror mange kjenner til, og som mange kan være med og synge på, sier Hole Ulla.