Heilt til topps i Urørt-finalen

Jon Olav Sandal (22) fra Barstadvik er vinner av Urørt 2018.
Fakta om Urørt
  • NRK P3 Urørt er et nettsted og et radioprogram fra NRK P3.
  • Urørt lar usignerte norske musikkartister eksponere musikken sin gratis via Internett. Et utvalg av artistene blir også spilt på radio.
  • Redaksjonen plukker ut en artist som Ukas Urørt hver uke. Artisten får ekstra eksponering på radio og nett. Sigrid Solbakk Raabe var Ukas Urørt i 2013.
  • Mikhael Paskalev vant Urørt i 2012, og Side Brok i 2004.
  • KILDE: NRK P3, Wikipedia
Kultur

– Vi trenger en sånn som Jon Olav i norsk musikkliv, uttalte jurymedlem og artist Sondre Justad under Urørt-finalen som torsdag ble sendt fra Mathallen i Oslo.

Sandal var en av fire artister i årets Urørt-finale, og gikk altså heilt til topps i konkurransen med sin politiske låt «Hei, Erna».


P3 om Jon Olavs «Hei Erna»

– Ei sjarmbombe av ein låt!

Jon Olav Sandal (22) frå Barstadvika er nominert til Urørt-finalen på NRK P3.


22-årige Jon Olav Sandal er fra Barstadvik i Møre og Romsdal, og går under artistnavnet JON OLAV.

– Jeg må takke alle som har stemt, juryen, bandet og alle jeg har jobba med, sa en jublende Sandal, etter at han var utropt som vinner i NRK P3.

Stikk til musikkbransjen

I et intervju med Sunnmørsposten i fjor sommer fortalte Sandal at «Hei, Erna» også var et stikk til musikkbransjen, i tillegg til å handle om miljøet:

– Jeg mener at mye av musikken som blir produsert i dag er veldig overfladisk. Det kan påvirke folk negativt. Så det er vel en oppfordring til å tenke annerledes.

Skryt fra dommerne

Under Urørt-finalen skrøt dommerne av Jon Olav for å kombinere nettopp sitt politiske engasjement med musikken.

– Han er veldig modig. Jeg føler jeg er på festival en sommerdag, det er helt perfekt, sa Sondre Justad.

I tillegg til Sandal var følgende artister i finalen: Hanne Mjøen, Heave Blood & Die og Kald Flamme. Alle fire spilller live på Doga finalekvelden.