– Dette er et hyggelig prosjekt som handler om å få folk i bevegelse, og ikke minst at de som bor i Ålesunds-regionen skal kjenne på danseglede fellesskap. Vi håper at mange stiller opp og deltar i flashmoben.

Det sier daglig leder i Høstscena, Ingrid Bjørsnøs Kvam. I det siste har hun stått på for å få lag og organisasjoner, bedrifter og enkeltpersoner i Ålesund og omliggende kommuner til å delta. Det er Høstscena, Teatret Vårt og danseteateret Panta Rei som står bak flashmoben i samarbeid med nye Ålesund kommune. Flashmob er et dansefenomen som er hentet fra USA. Det går kort ut på at en gruppe mennesker samles på et sted og utfører noe sammen.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Synliggjøre

– Regionen vår er i ferd med å gjennomgå store endringer, og derfor ønsker vi å synliggjøre alle som er viktige for dette nye fellesskapet, sier Ingrid Bjørsnøs Kvam som forteller at første flashmob arrangeres kommende onsdag. Da skal det danses ved Brattvåg barne- og ungdomskule, Ørskog brannstasjon og på de gamle Skodjebruene.

– Det er fritt oppmøte på Skodjebruene, og vi håper at minst 300 personer kommer for å bli med på dansen, oppfordrer Bjørsnøs Kvam. Dagen etter skal det danses ved Håp i Havet på Harøy, Plastfritt Giske danser ved Øygardshamna, Jentebølgen og Ålesund Sportsdrill stiller opp i Ålesund.

– Den store flashmob-prosjektet avsluttes lørdag i Ålesund. Da satser vi på et storstilt oppmøte av barn og voksne som vil delta i flashmob ved dammene på Aksla. Dette håper vi blir den store folkefestmoben, sier prosjektlederen.

Enkle trinn

– Det blir enkel koreografi og enkle trinn slik at alle skal fikse dansen. Alt skal filmes og klippes sammen av proffe folk. Planen er at filmen skal vises under Høstscena, og brukes som forfilm ved kinoene i Ålesund og spres til samarbeidskommunene, forteller daglig leder. Hun legger til at å flashmoben er en del av Teatret Vårt og Høstscenas publikumssatsing i Ålesundsregionen, og teaterets storsatsing i høst, musikalen «Maratondansen»