– Det har jeg aldri gjort før så det klarer jeg helt sikkert, sier Pippi.

Nå har livet med Lilly Valentin gjort Pippi av Astrid Overaa også, føler hun.

Lilly er som kjent husmoren som til sin egen overraskelse reiser på spontantur til Hellas, og lar mann, voksne barn og en ensformig tilværelse være igjen hjemme.

– Jeg er ei pingle når det gjelder reising. Hadde noen bare for ett år siden bedt meg med på tur til Tanzania med safari blant elefanter og krokodiller, hadde jeg aldri turt å bli med.

– Men nå kaster jeg meg ut i det. Jeg vil ut og oppleve og jeg har aldri vært i Afrika, sier Overaa.

Krevende turné

Det blir tre nye Lilly Valentin-forestillinger i Arbeideren i august, og så drar 62-åringen fra Ålesund videre på en tre uker lang turné rundt i Møre og Romsdal – periodevis med nye spillesteder hver dag. Tøft løp for en som bærer hele forestillinga aleine.

Så venter det store eventyret. Turen ble til som følge av at journalisten Lene Wikander gjorde et intervju med Astrid Overaa til en reportasjeserie kalt «Kunsten å være en personlighet».

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

– En av de andre hun skriver om i serien har flytta til Tanzania, der hun har starta opp med overnatting- og safarivirksomhet. Lene var der i jula og hadde det helt fantastisk. Da hun inviterte til jentetur til Tanzania kasta jeg meg rundt. Vi reiser i november, og skal blant annet på elefantsafari og på båttur for å se på krokodiller, sier Overaa med skrekkblanda fryd.