Det sier gitarist og vokalist Roy-Jostein Fiskerstrand.

– Det er noe vi ønsker som et band. At vi ikke skal høres ut som alle andre. Vi vil gjerne ha et særpreg, og noe som gjør oss unike.

Det ganske så ferske bandet Magnolia Red har hatt sin aller første innspilling på Ocean Sound Recording. Resultatet er en EP, som blander de ulike, men sammenfallende bakgrunnene til gitaristene Frank Bjørdal og Roy Fiskerstrand, bassist Eyvinn Solberg og trommeslager Ronny Blomvik.

– Dette er musikk som er relativ. Det er viktig for oss at vi ikke legger grenser på stil. Vi er ute etter at musikken skal bane vegen for oss.

60 og 70-talls rock

Bandet ble dannet i 2017, og har siden spilt rundt 10-15 konserter i Møre og Romsdal. Blant annet var de å se på scenen under The North West, Ørskog Bluesfestival og på Terminalen.

– Alle i bandet har spilt i diverse andre band tidligere i mange, mange år, og noen av oss har spilt sammen tidligere. Da vi kom sammen, fant vi tonen umiddelbart. Frank, som er hovedvokalist, hadde mange låter klare allerede.

Lydbildet til bandet krysser linjene mellom rock & roll, americana og indie, med referanser som kan spores tilbake til «gullalderen» fra siste halvdel av 60-tallet og utover 70-tallet.

Navnet Magnolia Red var bare noe som dukka opp.

– Det har for så vidt noen referanser, men ikke noe spesifikt. Vi syntes bare at det var et navn som klinget godt, og som ikke var brukt av noen andre, sier Roy-Jostein.

Vil spille på flere festivaler

Alle bandmedlemmene bor på Sula, med unntak av Frank, som bor på Sjøholt. De har både jobb og familie ved siden av, men har ikke problemer med å finne tid til øving og konserter.

Målet er en konsert i måneden.

– Nå har vi akkurat hatt sommerferie, men vi skal starte opp igjen i høst og spille så mye vi klarer. Vi har også planer om å gå tilbake i studio og starte arbeidet med et fullt album. Det kan bli allerede i løpet av høsten og vinteren.

Neste sommer ønsker de å spille på festivaler.

– Vi vil gjerne spille konserter utenfor fylket også. Vi ser for oss å ta dette så langt det går.

Bandet er opptatt av å ikke begrense stilen sin, men krysser både rock & roll, americana og indie. Foto: Andre Berntsen