Ingrid Helene Håvik mister eneretten på Highasakite-varemerket

Patentstyret har gitt medhold til Håviks tidligere bandkolleger. Håvik vil anke kjennelsen, melder VG.

Highasakite-vokalist: Ingrid Helene Håvik fra Ålesund.  Foto: NTB Scanpix

Kultur

Bandet splittet opp tidlig i 2017, Håvik fra Ålesund har drevet bandet videre sammen med trommeslager Trond Bersu. Samtidig som hun kunngjorde at hun ville endre besetningen så registrerte hun varemerkenavnet Highasakite som privatperson hos Patentstyret.

De tidligere bandmedlemmene, Kristoffer Lo, Marte Eberson og Øystein Skar, påklaget Håviks rett til å eie navnet alene.

Torsdag er kjennelsen kommet og Patentstyret gir der rettighetene til varemerket til Highasakite DA, et selskap som eies av alle de tidligere bandmedlemmene.

I kjennelsen legger Patentstyret vekt på det ikke foreligger noen skriftlig avtale internt i bandet om fordeling av eierskap.

«Det foreligger ingen skriftlig bandavtale som regulerer det avtalemessige grunnlaget for rettigheten til navnet. I 2013, fire år før innehaver innleverte søknaden til Patentstyret, ble HIGHASAKITE DA registrert som foretaksnavn i Foretaksregisteret. Økonomisk har virksomheten vært drevet slik at alle kostnader som er brukt til markedsføring og innspilling av plater har vært delt likt mellom partene», heter det i brevet fra Patentstyret.

«Vi legger derfor til grunn at rettighetene til det innarbeidede navnet og varemerket HIGHASAKITE ligger hos selskapet Highasakite DA, og ikke innehaver alene», skriver de.

Håvik sier til VG at hun vil anke avgjørelsen.

Ingrid Helene Håvik snakker ut om problemene i bandet:

«Jeg så ikke for meg Highasakite som et band det er gøy å skrive sladder om»

For første gang snakker Highasakite-sjef Ingrid Helene Håvik om prosessen som førte til at bandet på fem nå er en duo på to.

VG: – Highasakite slår sprekker

Flere medlemmer av suksessbandet Highasakite skal være på vei ut. Internt i bandet skal det være store problemer.