Hvorfor er det så vanskelig å finne filmer?

Jula er lang i år, og ei ypperlig tid for å se film. Men hvorfor finnes det ikke en stor og samlet base for film, tilsvarende Spotify for musikk?

Samler: Høgskolelærer på film og animasjon i Volda, David R. King, har en stor privat samling med filmer på DVD og Blue-ray. Og kjøper mange filmer på Amazon. Han anbefaler også den amerikanske versjonen av Netflix framfor den nordiske når det gjelder filmutvalget.  Foto: Privat

Kultur

Hva gjør du når kinotilbudet ikke er aktuelt for deg, Altibox, Netflix og iTunes viser det samme snevre utvalget, og du leter etter en skikkelig god film, enten en av de mange i år du gikk glipp av på kino, eller kanskje en du så på 80-90-tallet som du gjerne skulle sett igjen? Og du verken vil eller kan laste ned ulovlig?