Trine Røssevold skal lage kunst om menneskets tro

I prosjektet "JEG TROR" skal Røssevold undersøke om det er mulig å gi den menneskelige troen en handling og et uttrykk.

MALER OM TROSTEMATIKKEN: Trine Røssevold er å finne ved Mottaket prosjektrom fra 27. juni til 13. juli.  Foto: Ralph Christensen

Kultur

27. juni starter andre prosjektuke ved Møre og Romsdal kunstsenter. Denne er tildelt kunstner Trine Røssevold, som vil gjennomføre sitt prosjekt i Mottaket prosjektrom i Ålesund.

Konseptet med prosjektuker er at man ønsker å la ideen om det «kunstneriske arbeidsrommet smelte sammen med visningsrommet». For kunstneren et det en mulighet å utvikle en idé i dialog med rommet, det aktuelle stedet og publikum.

Fra notater til kunst

– Røssevolds prosjekt «JEG TROR» tar utgangspunkt i et menneskelig behov for noe større enn oss selv, som i våre kulturer ofte kalles en religion eller et livssyn. I religionen finnes et språk som konkretiseres gjennom dogmer, handlinger og ritualer, og som hjelper oss med å praktisere vår tro, skriver kunstsenteret i en pressemelding.

Med inspirasjon fra dette språket, skal Røssevold undersøke om det er mulig å gi den menneskelige troen en handling og et uttrykk.

Det er mulig å besøke Mottaket prosjektrom og Røssevold fra tirsdag til lørdag i prosjektperioden.