Stiftelsen Kjell Holms jubileumsutstilling:

Ørnulf Opdahl: - Flere bilder er aldri blitt vist offentlig

Når Stiftelsen Kjell Holm åpner sin jubileumsutstilling i KHÅK mandag kveld, kan publikum for første gang se en tilnærmet komplett samling av kunsten som familien Holm og stiftelsen har kjøpt inn gjennom årene.

Ørnulf Opdahl og Dagfinn Bjørge gjør klart til Stiftelsen Kjell Holms jubileumsutstilling i KHÅK.   Foto: Nils Harald Ånstad

Kultur

– Det startet med Aksel Holm som hadde en stor interesse for kunst. Kunstverkene han kjøpte inn var ment til utsmykking. Han tenkte nok ikke investering eller penger, men mer at kunsten var vakker og passet inn. Kjell Holm, og seinere stiftelsen, har nok hatt større fokus på å kjøpe inn kunst fra Ålesund og kunstnere med tilknytning til Ålesund, sier Ørnulf Opdahl som står for utvalget i jubileumsutstillingen.