Etablerer fellesverksted for kunstnere i Ålesund:

– Dette blir startskuddet for kulturhavna

Det blir unikt i norsk sammenheng, det kunstnerne i Aggregat atelierfellesskap skal skape i Torghallen i Ålesund. Lenge før kommunen eller fylkeskommunen er i gang med Sørsida, skyter de startskuddet for Kulturhavna på eget initiativ.

Ut med dun, inn med kunst: Dunjakker må vike for kunst i Torghallen. Fra venstre: Karin Augusta Nogva, Lena Nymark, Randi Kristin Emblem, huseier i ALTI AS, Else Andersen og Bent Erik Myrvoll   Foto: Staale Wattø

Kultur

Kulturhavna er arbeidstittelen på en del av den nye bydelen Sørsida som er planlagt i Ålesund. Mens årene går uten at det kommunale- eller fylkeskommunale første spadetaket blir tatt, jobbes det iherdig i kulissene for å få realisert et fellesverksted for kunstnere i Torghallen. Bak initiativet står kunstnerne i Aggregat atelierfellesskap.