Popstjerna Sigrid gleder seg til å være tilbake på hjemmebane:

- Det er fryktelig stas. Å selge ut i hjembyen er spesielt

Det er mye som foregår om dagen for Ålesunderen. Akkurat nå er hun på turné i USA, før det blir Norgesturné og så går turen videre til England. Men selv etter å ha stått på scenen på flere store festivaler er hun klar på at det er noe spesielt med å komme hjem.

Dette blir ikke første gang Sigrid Raabe har stått på en stor scene i hjembyen. Dette bildet er fra da hun opptrådte under Jugendfest. Arkivfoto.  Foto: Marius Simensen

Kultur

– Det er selvfølgelig fryktelig stas å ha solgt ut tre konserter i Ålesund. Det å selge ut i hjembyen sin er spesielt. Det blir også skikkelig rart å skulle sove hjemme i min egen seng mellom konsertene, forteller Sigrid entusiastisk på telefon fra USA.


Sigrid: Også ekstra-ekstrakonserten i Ålesund er utsolgt

Først gikk 600 billetter til konserten på Terminalen 25. oktober, unna i løpet av kort tid. Tirsdag formiddag blei det varsla om og lagt ut billetter til ekstrakonsert 26. oktober. Nå er både denne - og også ekstra-ekstrakonserten utsolgt.


Det er mye glede og entusiasme å spore i stemmen hennes når det er snakk om å spille i Ålesund, og til tross for alt Sigrid allerede har opplevd er det tydelig at det å fremføre musikken sin på hjemmebane er litt ekstra.

– Jeg kjenner mange folk som kommer. I tillegg er jeg spent på konserten for de under 18 år. Jeg kjenner så mange som har hatt lyst å få med seg en konsert med meg og nå får de endelig muligheten, sier Sigrid, som tenker på familiemedlemmer, småsøsken til venner og andre bekjente.


Sigrid skriver norsk musikkhistorie – går rett inn på 4. plass på britenes albumliste

Som første norske kvinnelige artist som går inn høyt på den britiske albumlisten: Hvem andre klarte det enn Sigrid (22) med sin debut «Sucker Punch».


Guide

På spørsmål om det er andre ting artisten skal gjøre når hun først er hjemme, forteller hun energisk om endelig å kunne vise crewet rundt i Ålesund.

– Jeg skal endelig vise crewet hvor fantastisk Ålesund er. Det er nok mulig at jeg blir å se rundt i byen som en eller annen tour guide med crewet mitt på slep, sier hun og ler.

– Men det blir ikke for heftig. Vi må spare litt energi til å spille konsertene også, sier Sigrid spøkefullt.

Ambisjoner og drømmer holdes hemmelig

Et spørsmål som Sigrid sikkert har fått flere ganger før er hvilke drømmer og ambisjoner hun har som artist. Her liker hun imidlertid å holde kortene tett til brystet.

– Jeg er nok veldig ambisiøs og glad i å jobbe, men akkurat slike store drømmer liker jeg å holde for meg selv. Den kreative prosessen med å lage musikk er veldig privat for meg, så det blir ofte holdt mellom meg og produsenten.

– Men hva med drømmer og ambisjoner du allerede har oppnådd?

– Oi, den må jeg tenke litt på, sier Sigrid før hun fortsetter:

– Det aller største så langt tror jeg må være å ha spilt på legendariske Glastonbury. Det var tidligere en av mine største drømmer, sier Sigrid, som mener at mange ambisjoner og drømmer er knyttet til liveopptredener og festivaler.

– Det å selge ut konserten i London var også stort.


Sigrid i Topshop sin julekampanje

Sigrid Solbakk Raabe fronter julekampanjen til britisk moteselskap.


Praktiker

Med erfaring som både headliner og supporter er det naturlig å spørre hva Sigrid tenker om å være selve den folk kommer for å høre på.

– Det er absolutt mer komfortabelt å være supporter, det er mindre press ved det, men selvfølgelig er det gøyest å være hovedattraksjonen selv, sier hun og ler.

– Da har man også mer kontroll. På denne USA-turneen har vi spilt steder med kapasitet på alt fra 300 til 1200 personer. Det er alltid spennende å se hvor vi skal spille og hvordan det ser ut, sier Sigrid som mener variasjon i kapasitet holder henne skjerpet.


Ønsker å nå ungdommen med unge artister:

Sigrid spiller på Nobelkonserten

Sigrid Solbakk Raabe skal spille under Nobelkonserten. Fredspriskonserten ønsker å nå ut til ungdommen ved å invitere unge artister.


Sigrid er også kjent for sin enkle stil på scenen, med t-skjorte og jeans, ingenting ekstra. Men for Sigrid er det ingen politisk agenda eller snakk om forbilder som gjør at hun har valgt den stilen. Den har hun valgt, rett og slett fordi det er praktisk.

– Først og fremst vil jeg si at jeg synes alle burde kle seg som de vil. Personlig fant jeg tidlig ut at jeg er en praktiker. Jeg hater å bruke unødvendig tid, også på klær. Jeg har vanligvis nok å gjøre ellers, det er alltid så mye som skjer, og da frigir det mye ekstra tid å ikke tenke for nøye over hvilke klær jeg har på meg, forteller Sigrid likefram.

Sunnmørsgründer

Da Sigrid var 18 år gammel holdt hun konsert i lokalene til Sunnmørsposten. Naturlig nok er journalisten nysgjerrig på om hun husker dette og hvordan hun har forandret seg siden da.

– Jeg husker godt den konserten. Det var veldig gøy, sier Sigrid umiddelbart og fortsetter:

– Jeg føler vel selv at jeg ikke har forandret meg, men alle gjør vel det. Jeg har alltid vært sikker på meg selv, men har vel de siste årene lært en god del mer om hvordan man driver en business. Det å tenke strategi. Det var liksom ikke det jeg tenkte mest på når jeg tusla rundt på Fagerlia, ler hun.

Videre er Sigrid klar på at det er veldig mye mer rundt en musikkarriere enn mange kanskje er klar over.

– Det å være musiker og artist handler om mye mer enn bare musikken. Det kunne jeg aldri sett for meg før. Revidering av budsjett, styremøter, regnskap, oppstart av firma og så videre. Men det er fryktelig spennende å få sitte i førersetet, sier Sigrid og legger til spøkefullt:

– Det ble vel en skikkelig Sunnmørsgründer av meg til slutt!